Oluja srušila pozornicu u Belgiji i ubila troje ljudi

Pozornica belgijskog Pukkelpop festivala srušila se pod naletom oluje i pala na publiku. U tragičnoj nesreći koja se dogodila u četvrtak poginulo je tri osobe, dok ih je više od sedamdeset ozlijeđeno.

Tragedija na Pukkelpop Festivalu u Belgiji

Najmanje tri osobe je poginulo i više od sedamdeset ih je ranjeno na glazbenom festivalu Pukkelpop nakon što je oluja srušila pozornicu. Festival se održavao blizu grada Hasselt u Belgiji. Chateau stage potpuno je uništen kad su pod naletom vjetra srušena stabla koja su pala na konstrukciju pozornice koja se potom srušila. Također su srušeni i veliki video zidovi, a djelomično je oštećen i Shelter stage.

Oko 60.000 ljudi bilo je na trodnevnom glazbenom festival na kojem su glavne zvijezde bili Foo Fighters, Eminem i Offspring. U trenutku naleta oluje na pozornici su bili The Smith Westerns, čiji frontmen Cullen Omori je u službenoj izjavi opisao trenutak nesreće: „Upravo smo završili prvu pjesmu kad je vjetar zatresao cijelu pozornicu i natkriveni dio. Komentirao sam nešto na račun Cheap Tricka i htjeli započeti drugu pjesmu kad je tour menadžer uletio i počeo vikati da se hitno maknemo s pozornice, u tom trenutku je drvo palo na metar od Maxa (Max Kakacek, gitarist grupe).“

Ovo je drugi Open air Festival u svega tjedan dana s tragičnim ishodom. Podsjećamo da je u subotu tijekom Indiana State Faira u Indianapolisu vjetar srušio pozornicu i ubio pet i ozlijedio četrdeset osoba.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=sRb4SJE9dOI[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=RSfVwV5gCNQ[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Srnm_hjqnsQ[/youtube]

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X