Kom3dija: Obožavateljica iz Francuske nam je financirala novi album!

Kad ti Igor Baksa ispod oka kaže ime prvog albuma benda ‘Indijancu je bilo smešno’ to je nešto poput komičnog ispada, dodatna pitanja zbog čega se bend zove Kom3dija su suvišna. Trojka umjesto ‘e’ u tako etabliranoj riječi kao što je ‘komedija’ predstavlja dobru šifru kojom se lako nalaze u svijetu world wide weba.

Kom3dija: Marinko, Miloš, Neven i Igor (Foto: Kom3dija)

Bliži se četvrti rođendan  bendu Kom3dija koji se poput kockica složio sljedećim redoslijedom: prvo su Igor Baksa i Neven Kolarić svirali kao ulični svirači. Jednom kada je Baksinoj bivšoj djevojci trebalo odsvirati serenadu pod prozoro, pridružio im se klarinetist Miloš Rok koji se danas brine i za aranžmane i klavijature. Kada su snimali studijski materijal shvatili su da nema smisla više svirati kao bend bez bubnja. Umjesto bubnjara  koji je svirao na albumu, a nakon snimanja odselio u Graz studirati na jazz akademiji u priču Kom3dije ušao je Marinko Marcijus. Da bend super funkcionira mogla sam se uvjeriti na Lastovskom festivalu novih skladbi, a da je doista tako možete i sami provjeriti u četvrtak 25. kolovoza u pola osam kada nastupaju na glavnoj MTV pozornici u sklopu varaždinskog Špancirfesta. Osim što su stari gosti festivala, na velikoj pozornici spremili su se svirati novi materijal koji uskoro izlazi i napraviti pretpremijeru novog albuma “Ja kažem mir”.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=3d4ZZdFSjPc[/youtube]

Igor Baksa: Na Špancirfestu smo doma, tamo smo praktički odrasli svirajući još u varijanti uličnih svirača pa na kraju evo i kao ‘profići’. Festival je, moglo bi se reći znatno utjecao na mene i na bend. Ne samo kao mjesto gdje smo iz godine u godinu mogli ispeći zanat i ponešto zaraditi i zabavit se već i kao inspiracija. Naime i sam sam se uhvatio priprema oko VUF!-a odnosno Virovitičkog uličnog festivala. Kom3dija je trenutno četveročlani bend iako bi mi voljeli našu muziku začiniti i harmonikom i brass sekcijom. Nažalost trenutno nam je jako teško biti financijski održivi u većem broju, ali nadam se kako će se i to promijeniti. Kada nisam s Kom3dijom surađujem s drugim glazbenicima. Mi bi najradije na novom materijalu sve proširili, dodali harmoniku našeg prijatelja Hristiana Paunkvoskog. Problem je i dalje u financijama. Imamo u planu imati sedam članova benda.”

Znači, Igor Baksa se bavi isključivo glazbom?

Igor Baksa: Istina, ali osim glazbe glumac sam u postavi glumačke družine “Pinklec” iz Čakovca s kojima radim isključivo na dječjim predstavama. Iako smo super posjećeni i radimo puno predstava to nije informacija koja se može često sresti u medijima. Inače sam u glazbi non-stop. Na Kom3dijinoj stranici može se naći rubrika putem koje korisnik može naručiti da mu se napravi pjesma. Treba mi se samo javiti s temom i namjenom pjesme. Jedna od pjesama koja je tako nastala je i “Kneja Geja“. Naručio mi ju je prijatelj za potrebe svoje udruge koja se trebala baviti ekologijom i životnim navikma u skladu s prirodom. Obzirom da je nije nikada došao podići, odnosno platiti, pjesma je ostala meni. Dalje>>

Zadnje od Intervju

Idi na Vrh
X