Oren Ambarchi, Franz Kafka Ensemble, CFSN DJs i WORLD PC feat. FluffLord NA 16. Žedno uho festivalu

Potvrđena su još četiri izvođača. Međunarodni festival aktualne glazbe – 16. festival Žedno uho održat će se u Zagrebu u klubu Močvara od 19. do 23. svibnja.

Oren Ambarchi
Oren Ambarchi

Ovogodišnje izdanje Žedno Uho festivala fokusirano je na nezavisnu scenu eksperimentalne i klupske progresivne elektronske glazbe, ali također i na omiljene žednouhe glazbene žanrove: post, noise i avant rock. Novopotvrđena četiri izvođača ujedno najavljuju i kompletan popis izvođača koji će nastupiti na 16. Žedno Uho festivalu.

Oren Ambarchi je australski kompozitor i multi-instrumentalist, te nesumnjivo korifej suvremene improvizirane glazbe. Ambarchijev gitarski zvuk The Wire opisuje kao alienovsku apstrakciju i kao laboratorij proširenog zvuka. Brojni važni avangardni glazbenici su surađivali s Orenom Ambarchijem: John Zorn, Jim O’Rourke, Fennesz, Keiji Haino i ekipa iz Sunn 0))). Dugoočekivan nastup Oren Ambarchia u Zagrebu omogućili su Explicit Music (multimedijalni institut MaMa ) i organizacija Žedno Uho.

Franz Kafka Ensemble
Franz Kafka Ensemble

Franz Kafka Ensemble nastao je okupljanjem nekoliko generacija glazbenika sa zagrebačke nezavisne scene u kolektiv koji spaja različite utjecaje – od math/post rocka benda Peach Pit iz kojeg potječu bubnjar Bruno i gitarist Franc, preko avant jazz, world music i contemporary utjecaja koje su donijeli Prica (Cul De Sac, Haustor…) i Pavlica (Jinx, Kawasaki 3P, Cul De Sac, Haustor…), do osvježenja u vidu klasično obrazovanog trombonista Ivana Marincela (Antenat) i svestranog basista Roka Crnića. U svojem izrazu Franz Kafka Ensemble sve te utjecaje spaja u cjelinu koja pomalo podsjeća na etno jazz i suradnju legendarnih The Ex sa saksofonistom Getatchew Mekuryaom, francuske filmove ’60-ih.

CFSN DJs
CFSN DJs

CFSN DJs, jedan od glavnih projekata CFSN-a, udruge za promicanje audio-vizualnih umjetnosti. Po glazbenoj dužnosti proputovali su skoro cijelu Europu od Bugarske i Makedonije, preko Budimpešte, Praga do Berlina i Londona te nastupio na velikim festivalima kao što su: EXIT, Sziget, Elevate, Outlook, Hideout, Dimensions, Share, Terraneo, Hartera, te mnogim drugim. Ljetima nastupaju i na festivalima poput: najstarijeg dnb festivala u ovom dijelu Europe – Broken Balkanz na Vitoši pored Sofije, MAD In Belgrade, Soundwave, Republika Festival u Rijeci, Unknown u Rovinju, The Garden Festival, Špancir i mnogim drugim. Njihovi klupski nastupi su mashup svježih house, deep house, techno, bass, trap, drum’n’bass, UK funky, future garage, post dubstep, beats, glitch, juke i indie beatova.

WORLD PC feat. FluffLord (Živa muzika)
WORLD PC feat. FluffLord (Živa muzika)

Živa Muzika je relativno mlada skupina koncertnih i party promotora i DJ-a koji stoje i iza istoimene tjedne emisije na Radio Studentu, posvećene aktualnim zvukovima undeground i pop glazbe. Njihovi setovi i eventi pokrivaju različite glazbene žanrove i scene, od eksperimentalne glazbe, elektronike i synth-popa sve do r&b-ja i hip-hopa, privlačeći jednako tako raznoliku publiku. Za ovu priliku kao predstavnici organizacije ŽIVA MUZIKA nastupit će DJ dvojac World PC i FluffLord koji ovom prilikom planira oviti publiku šećernom vunom plesnih zvukova degutantnog hyper-popa i bubblegum bassa prevučenima preko elektro, r&b, house, grime, sandrabullock-core podloge. Za potpuni doživljaj, vjerna VJ-ica FluffLord renderira pristune iz IRL svijeta u daleko bolji URL.

Festivalske ulaznice za 16. Žedno Uho festival po cijeni od 150kn kao i ulaznice za pojedine koncerte mogu se kupiti u Rockmark knjižari, Berislavićeva 13 i u Dirty Old Shopu, Tratinska 18. S kupljenom festivalskom ulaznicom za 16. Žedno uho festival moguće je besplatno ući na koncert: 16. 05. Chuck Prophet / My Buddy Moose / Jonah Tolcin koji će se održati u klubu Močvara.

Ovom prilikom žednouhi obavještavaju da je britanski bend Kero Kero bonito iz tehničkih razloga bio prisiljen otkazati nastup na 16. Žedno Uho festivalu. Ulaznice za koncert Kero Kero bonito mogu se vratiti uz povrat novca na istim pretprodajnim mjestima gdje su kupljene .

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X