Oridano Gypsy Jazz Band singlom i spotom ‘Hyperswing’ najavljuju nove diskografske projekte

Kada govorimo o gypsy jazz sceni u Hrvatskoj, onda se nipošto ne može zaobići Oridano Gypsy Jazz Band, projekt gitarista Orjena Riđanovića koji se naslanja na zvuk legendarnog Djanga Reinhardta.

Oridano Gypsy Jazz Band ‘Hyperswing’

Moć muziciranja se ocrtava u njihovoj virtuoznosti koja suvereno zavodi slušatelja, a tako je i s novim singlom i spotom „Hyperswing“. Ovu žestoku i uzbudljivu skladbu interesantne forme i visprenih kompozicijskih rješenja, prati i videospot snimljen u pitoresknom Grožnjanu, gradu u kojem je sastav i osnovan.

Uz Orjena kao autora skladbe i vođe sastava su i legendarni Milivoj Majdak na ritam gitari, Vjekoslav Crljen na kontrabasu i mladi bubnjar Filip Lusavec. Na aranžmanu su svoj doprinos dali klarinetist Aldo Foško i ritam gitarist Hrvoje Sudar. Režiju spota potpisuje Domagoj Lončar (Filmcave Produkcija).

Ovom kompozicijom Oridano Gypsy Jazz Band najavljuje nova diskografska izdanja koja spremaju za 2024. godinu, a istovremeno potvrđuje svoju dominantnu prisutnost na hrvatskoj gypsy jazz sceni. Skladba „Hyperswing“ objavljena je u izdanju zagrebačke izdavačke kuće Hitchtone Music & Promotion.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X