Orvel i Šiljo imaju zajednički singl ‘Upali svjetlo’

Kroz agresivne dijelove pjesme, posebno prilagođene stilu pjevanja njihovog gosta Damira Trkulje Šilje, frontmena grupa Gatuzo i Benston, Orvel uspješno naglašava dubinu razlike između svjetla i tame.

Orvel i Damir Trkulja Šiljo (foto: Press)

Rock sastav Orvel izbacio je svoj najnoviji singl “Upali svjetlo”, koji dolazi s albuma “Priče o putovanjima i stajanju na mjestu”. Ova pjesma predstavlja konceptualni kontrast između svjetla i tame, što je i ključna tema njihovog albuma.

Kroz agresivne dijelove pjesme, posebno prilagođene stilu pjevanja njihovog gosta Damira Trkulje Šilje, frontmena grupa Gatuzo i Benston, Orvel uspješno naglašava dubinu razlike između svjetla i tame. Šiljo je svojom energičnom interpretacijom dodatno naglasio lik koji personificira strah, izražavajući ga riječima “Pozovi me, uvijek dođem – lovac na slabost tvoju” , dok bend odgovara s porukom “Upali svjetlo kad dođe tama – koja jede sve”.

Umjesto tradicionalnog glazbenog spota, Orvel je odlučio snimiti novu, živu izvedbu pjesme koristeći nekoliko kamera, kako bi još bolje prenijeli sirovost i energiju koju je Šiljo donio na ovu pjesmu.

“Pjesma je inspirirana osjećajem straha i prevladavanjem istog. Onim osjećajem kad otključavate vrata u mraku, a ključ ne ulazi iz prve. Za takve trenutke smislio sam kratku pjesmu kojom pobjeđujem svoju vlastitu glavu i misli dok ne upalim svjetlo, to je pjesma koju ovdje pjevam na sredini. Okružena je mrakom, dijelovima koje pjeva Šiljo”, rekao je frontmen Orvela, Igor Ilić.

Album “Priče o putovanjima i stajanju na mjestu” snimljen je uživo tijekom dvodnevne rezidencije u Kući Klajn u Klanjcu pokraj Zagreba. Smješteni u staru kino dvoranu, Orvel je uhvatio sirovu energiju i kemiju benda, koja se može doživjeti jedino uživo. Konceptualno, album istražuje dvije suprotstavljene teme – svjetlo i tamu. Dok tamna strana albuma istražuje teme straha i neizvjesnosti, svjetla strana nudi nadu i prevladavanje tih osjećaja.

Grupu Orvel čine Igor Ilić, Marko Jankek, Petar Novak, Marko Čorokalo i Karlo Uchytil. “Priče o putovanjima i stajanju na mjestu” predstavlja još jedan korak naprijed za ovu grupu, istražujući dublje teme ljudskog uma i emocija kroz moćnu glazbu i iskrene tekstove.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X