Oscarom nagrađeni skladatelj Michel Legrand preminuo u 87. godini

Odlazak jednog od najvećih svjetskih skladatelja.

Michel Legrand (izvor: Wikipedia)

Michel Legrand, legendarni francuski skladatelj, koji je za karijere surađivao s velikanima poput Milesa Davisa, Franka Sinatre, Barbare Streisand, preminuo je u 87. godini, u svojem domu, u Parizu.

Legrand je, podsjetimo, trostruki oscarovac. Svoj prvi zlatni kipić osvaja 1968. godine, za pjesmu “The Windmills Of Your Mind”, u filmu “The Thomas Crown Affair”. Drugog Oscara osvaja tek 4 godine poslije, za glazbu u filmu “Summer of 42′”, a isti uspjeh ponavlja i 1983. za film “Yentl”.

Legrand je vlasnik i 17 Grammy nominacija koje su mu donijele ukupno 5 Grammya, a od 60-ih čini i nezaobilazni dio francuskog Novog vala, skladajuće glazbu za filmove Jacquesa Demya i Jean-Luca Goddarda.

Za svojega je života, Legrand postao jedan od najvećih i najrenomiranijih svjetskih skladatelja, u njegovom repertoaru stoje kolaboracije i sa Arethom Franklin, Ray Charlesom, Lizom Minelli i Edith Piaf.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK - 0.13 € 5.00 HRK - 0.66 € 10.00 HRK - 1.33 € 20.00 HRK - 2.65 € 50.00 HRK - 6.64 € 100.00 HRK - 13.32 € 200.00 HRK - 26.54 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X