Osebujni kantautor Branko Galoić snima treći album

Naš glazbenik koji već deset godina djeluje u Nizozemskoj uskoro objavljuje treći album koji će biti distribuiran u cijeloj Europi.

Branko Galoić i Skakavac orkestar

Branko Galoić, gitarist, kompozitor i kantautor iz Ivanić Grada koji živi u Amsterdamu deset godina, snima svoj treći album naziva  “82 ( Ej ti tu!?)”. Riječ je o duplom albumu na kojemće se nalaziti dvadeset pjesama, od kojih osamnaes potpisuje Galoić, a dvije su obrade Brella i Štulića.

Galoićeva prva dva albuma “Above the roofs (Iznad krovova)” i “Skakavac” pobrali su jako dobre kritike u cijeloj Europi.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=dZYs_zycWIQ[/youtube]

Galoić se sa svojim Skakavac orkestrom koji čine muzičari razlicitih nacinalnosti (Bugarska, Srbija, Hrvatska, Grčka, Nizozemska, Češka, Turska)  upustio u muzičku avanturu u kojoj istrazuje sevdah, čardas, cigansku muziku, gipsy swing, reagee, disco, rock, surf, klasiku i šansonu s tim da svim različitim formama daje svoj specificni autorski pečat.

Produkciju potpisuju Galoić i Caspar Falke, nizozemski producent u čijem studiu u Seilvoldeu u Nizozemskoj je snimljen album.

Album će se naći u prodaji u cijeloj Europi u drugoj polovici ove godine, a prvi singl pjesma “Nedjelji komentar” Johnnyja Štulića se već može i poslušati.

Branko Galoić (Foto: Aisha)

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X