Otkazan drugi koncert Laibacha u Sjevernoj Koreji, istovremeno započeo sukob s Južnom Korejom

Drugi koncert u Pjongjangu otkazan je iz tehničkih razloga, javlja nekoliko novinskih agencija, među njima i slovenska STA.

Laibach u Pjongjangu, Sjeverna Koreja (Foto: Laibach/Facebook)
Laibach u Pjongjangu, Sjeverna Koreja (Foto: Laibach/Facebook)

Laibach je trebao održati dva uzastopna koncerta u Ponghwa dvorani, no donesena je odluka da se drugi koncert koji je trebao biti izveden večeras prebaci na drugu lokaciju, ali je bilo nemoguće u kratkom vremenskom roku preseliti svu opremu.

Grupa je sinoć nastupom pred 1500 gledatelja u dvorani Ponghwa ušla u povijest kao prvi bend sa Zapada kojem je pošlo za rukom nastupiti u Sjevernoj Koreji. Publika je odlično reagirala, a zanimljiv je podatak da koncertu nije prisustvovao nitko iz državnog rukovodstva. Koncert je djelomično bio cenzuriran, tj. neke pjesme su izbačene sa set liste, kao što nije bilo nastup zbora jer zakoni Sjeverne Koreje zabranjuju nastup zborovima, ako je ispred njih izvođač bijele kože.

No u međuvremenu zaoštrila se i vojno-politička situacija između Sjeverne i Južne Koreje. Južnokorejska vojska je u stanju najviše pripravnosti nakon što je granatirala pogranične položaje sjevernokorejske armije kao odgovor na jutrošnji artiljerijski napad s te strane, dok je u tijeku i hitna evakuacija svog stanovništva iz pogranične oblasti.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK - 0.13 € 5.00 HRK - 0.66 € 10.00 HRK - 1.33 € 20.00 HRK - 2.65 € 50.00 HRK - 6.64 € 100.00 HRK - 13.32 € 200.00 HRK - 26.54 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X