Otvara se Malo rimsko kazalište u Puli

Obnova Malog rimskog kazališta u Puli uklopila je ostatke jednog od najznačajnijih antičkih spomenika u Hrvatskoj u suvremeno tkivo grada, kako bi se u spoju bogatog kulturnog naslijeđa i suvremene scenske umjetnosti stvorio dodatan sadržaj za građane, a Pulu i Istru istaknulo kao punktove kulturne i umjetničke proizvodnje.

Malo rimsko kazalište i zgrada Arheološkog muzeja Istre (Foto: promo)

Svečano otvorenje Malog rimskog kazališta u Puli održat će se na Dan grada Pule, 5. svibnja ove godine, a svečanost otvorenja pratit će glazbeno – scenski program u režiji Krešimira Dolenčića i Aleksandra Švabića.

Narednog dana, 6. svibnja, pozornica Malog rimskog kazališta ugostit će Perpetuum Jazzile, slovensku glazbenu atrakciju i jednu od najprepoznatljivijih vokalnih skupina na svijetu. Time će se službeno proslaviti vraćanje izvorne funkcije iznimno važnom antičkom spomeniku kulture u Puli na čijoj su rekonstrukciji radili interdisciplinarni timovi arhitekata, projektanata, konzervatora, arheologa i povjesničara umjetnosti.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X