Outlook i Dimensions očekuju preko 20.000 posjetitelja

Krajem kolovoza i početkom rujna približavaju se dva izuzetna glazbena festivala smještena na malom poluotoku gdje se nalazi tvrđava Punta Cristo u Štinjanu blizu Pule. Outlook festival (30.08. – 03.09.2012.) i Dimensions festival (06.-09.09.2012.) ugostiti će nekoliko stotina vrhunskih izvođača te tisuće posjetitelja iz cijelog svijeta koji su rezervirali sve smještajne kapacitete u Puli i okolici.

Harbour Arena

Outlook je prije svega festival “bass” glazbe gdje spadaju dub, roots, reggae ali i niz modernih elektronskih žanrova kao što su dubstep i slične forme.  Dimensions festival prezentira aktaulnu underground house i techno scenu uz nevjerovatan broj vrlo popularnih imena.

Tvrđava Punta Christo datira iz 19. stoljeća i nalazi se na visini od 45 metara s koje se pruža predivan pogled na pulski zaljev.  Tijekom dana posjetitelji mogu potražiti odmor na plažama ili uživati u glazbi na mnogim brodskim partijima.

Vro velika pažnja pridaje se kvaliteti ozvučenja, dovoljno je reći da će dio zvučnih zidova raditi ista ekipa kao i za Glastonbury festival main stage u Velikoj Britaniji.

Outlook festival - 2012

Outlook festival
30.08. – 03.09.2012.

Outlook festival već je vrlo dobro poznat fanovima iz brojnih zemalja jer se radi o najvećem festivalu bass glazbe i sound system kulture u Europi. Nastupiti će preko 500 izvođača dub, reggage, dancehall, jungle, dubstep, drum’n’bass, hip-hop, roots, soul, garage, grime te ostalih srodnih glazbenih pravaca na čak 12 pozornica, unutar i oko utvrde Punta Cristo.
Popis izvođača ukazuje na imena koja se mogu svrstati u legende i “izumitelje” određenih glazbenih pravaca kao i na najaktualnije DJ-e i producente koji trenutno stvaraju vrlo modernu i zanimljivu bass glazbu.
Ističemo izvrstan band iz Australije Fat Freddys Drop, zatim jednog od najutjecajnijih reggae glazbenika uopće Lee “Scratch” Perry,  legende roots, dub i reggae zvuka Jah Shaka i Max Romeo, zatim Phive član hip-hop grupe A Tribe Called Quest,  dubstep megazvijezdu Skream, drum’n’bass inovatore Andy C i Goldie, kao i mnogo etabliranih imena futurističke bass glazbe kao što su Scuba, Kode 9, Pearson Sound, Digital Mystikaz te mnogi drugi.

Cijena ulaznice za Hrvatske državljane i zemlje regije : 750  kuna, http://www.ticketpro.hr/
Mapa lokacije i pozornica

Dimensions festival - 2012

Dimensions festival
06.-09.09.2012.

Organizatori Outlook festivala ove godine po prvi puta organiziraju Dimensions festival, također u utvrdi Punte Cristo, odmah vikend nakon Outlook festivala.  Svoje iskustvo prenjeli su na stvaranje novog festivalskog brenda, glazbeno ponešto drukčijeg i intimnijeg karaktera.

Dimensions festival prezentira vrhunsku underground house i techno glazbu iz cijelog svijeta, uz nove zanimljive pravce kao što je npr. deep dubstep.  Organizatori su uspjeli dovesti u Pulu neka od najtraženijih imena na svjetskoj elektronskoj sceni. Iako se radi o nešto manjem festivalu od Outlooka, impozantan broj izvođača i vrlo pozitivan odjek kod publike govori o tome da se Dimensions već sa prvim izdanjem namjerava ucrtati na kartu najkvalitetnjih festivala elektronske glazbe.

Dimensions ukazuje na DJe i producente koji stvaraju u gradovima kao što su Berlin i Detroit gdje je sve i započelo, uz naravno neizostavan novi UK zvuk.
Nekoliko eksluzivnih i vrlo poznatih imena dolazi iz Detroita, nastupaju Carl Craig presents 69 live, Moodyman, Theo Parrish i predstavnik mladih snaga Kyle Hall. Zvuk kultnih berlinskih underground klubova kao što su Berhain, Panorama Bar ili Watergate predstaviti će Marcel Dettman,  tu je i Ben Clock resident berlinskog kluba Berhain od samog otvorenja 2004. godine.

Fort Arena

Popis brojnih izvođača predvodi 22-godišnji Nicolas Jaar koji dolazi s live bendom, posljednje dvije godine napravio je pravu pomutnju na sceni zahvaljujući sofisticiranoj i svježoj glazbenoj produkciji. Još jedan mladi genije moderne elektronske glazbe nastupiti će također u “live” varijanti,  to je Four Tet, već godinama gost najboljih svjetskih festivala. Od top elektronskih bendova, posjetitelji će moći čuti švedski Little Dragon koji predvodi izvrsna pjevačica Yukimi Nagano.

Dimensions festival korisne informacije :
Početak : 13h, četvrtak 06. rujan
Završetak : navečer, nedjelja 09. rujna
Partiji na plaži: 13 – 20h
Tvrđava Ponte Cristo : 19 – 06h
Partiji na brodu : dva puta dnevno
Cijena ulaznice za Hrvatske državljane i zemlje regije : 650kn, http://www.ticketpro.hr

2018 Registration


http://www.facebook.com/DimensionsFestival

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X