Outlook i Dimensions očekuju preko 20.000 posjetitelja

Krajem kolovoza i početkom rujna približavaju se dva izuzetna glazbena festivala smještena na malom poluotoku gdje se nalazi tvrđava Punta Cristo u Štinjanu blizu Pule. Outlook festival (30.08. – 03.09.2012.) i Dimensions festival (06.-09.09.2012.) ugostiti će nekoliko stotina vrhunskih izvođača te tisuće posjetitelja iz cijelog svijeta koji su rezervirali sve smještajne kapacitete u Puli i okolici.

Harbour Arena

Outlook je prije svega festival “bass” glazbe gdje spadaju dub, roots, reggae ali i niz modernih elektronskih žanrova kao što su dubstep i slične forme.  Dimensions festival prezentira aktaulnu underground house i techno scenu uz nevjerovatan broj vrlo popularnih imena.

Tvrđava Punta Christo datira iz 19. stoljeća i nalazi se na visini od 45 metara s koje se pruža predivan pogled na pulski zaljev.  Tijekom dana posjetitelji mogu potražiti odmor na plažama ili uživati u glazbi na mnogim brodskim partijima.

Vro velika pažnja pridaje se kvaliteti ozvučenja, dovoljno je reći da će dio zvučnih zidova raditi ista ekipa kao i za Glastonbury festival main stage u Velikoj Britaniji.

Outlook festival - 2012

Outlook festival
30.08. – 03.09.2012.

Outlook festival već je vrlo dobro poznat fanovima iz brojnih zemalja jer se radi o najvećem festivalu bass glazbe i sound system kulture u Europi. Nastupiti će preko 500 izvođača dub, reggage, dancehall, jungle, dubstep, drum’n’bass, hip-hop, roots, soul, garage, grime te ostalih srodnih glazbenih pravaca na čak 12 pozornica, unutar i oko utvrde Punta Cristo.
Popis izvođača ukazuje na imena koja se mogu svrstati u legende i “izumitelje” određenih glazbenih pravaca kao i na najaktualnije DJ-e i producente koji trenutno stvaraju vrlo modernu i zanimljivu bass glazbu.
Ističemo izvrstan band iz Australije Fat Freddys Drop, zatim jednog od najutjecajnijih reggae glazbenika uopće Lee “Scratch” Perry,  legende roots, dub i reggae zvuka Jah Shaka i Max Romeo, zatim Phive član hip-hop grupe A Tribe Called Quest,  dubstep megazvijezdu Skream, drum’n’bass inovatore Andy C i Goldie, kao i mnogo etabliranih imena futurističke bass glazbe kao što su Scuba, Kode 9, Pearson Sound, Digital Mystikaz te mnogi drugi.

Cijena ulaznice za Hrvatske državljane i zemlje regije : 750  kuna, http://www.ticketpro.hr/
Mapa lokacije i pozornica

Dimensions festival - 2012

Dimensions festival
06.-09.09.2012.

Organizatori Outlook festivala ove godine po prvi puta organiziraju Dimensions festival, također u utvrdi Punte Cristo, odmah vikend nakon Outlook festivala.  Svoje iskustvo prenjeli su na stvaranje novog festivalskog brenda, glazbeno ponešto drukčijeg i intimnijeg karaktera.

Dimensions festival prezentira vrhunsku underground house i techno glazbu iz cijelog svijeta, uz nove zanimljive pravce kao što je npr. deep dubstep.  Organizatori su uspjeli dovesti u Pulu neka od najtraženijih imena na svjetskoj elektronskoj sceni. Iako se radi o nešto manjem festivalu od Outlooka, impozantan broj izvođača i vrlo pozitivan odjek kod publike govori o tome da se Dimensions već sa prvim izdanjem namjerava ucrtati na kartu najkvalitetnjih festivala elektronske glazbe.

Dimensions ukazuje na DJe i producente koji stvaraju u gradovima kao što su Berlin i Detroit gdje je sve i započelo, uz naravno neizostavan novi UK zvuk.
Nekoliko eksluzivnih i vrlo poznatih imena dolazi iz Detroita, nastupaju Carl Craig presents 69 live, Moodyman, Theo Parrish i predstavnik mladih snaga Kyle Hall. Zvuk kultnih berlinskih underground klubova kao što su Berhain, Panorama Bar ili Watergate predstaviti će Marcel Dettman,  tu je i Ben Clock resident berlinskog kluba Berhain od samog otvorenja 2004. godine.

Fort Arena

Popis brojnih izvođača predvodi 22-godišnji Nicolas Jaar koji dolazi s live bendom, posljednje dvije godine napravio je pravu pomutnju na sceni zahvaljujući sofisticiranoj i svježoj glazbenoj produkciji. Još jedan mladi genije moderne elektronske glazbe nastupiti će također u “live” varijanti,  to je Four Tet, već godinama gost najboljih svjetskih festivala. Od top elektronskih bendova, posjetitelji će moći čuti švedski Little Dragon koji predvodi izvrsna pjevačica Yukimi Nagano.

Dimensions festival korisne informacije :
Početak : 13h, četvrtak 06. rujan
Završetak : navečer, nedjelja 09. rujna
Partiji na plaži: 13 – 20h
Tvrđava Ponte Cristo : 19 – 06h
Partiji na brodu : dva puta dnevno
Cijena ulaznice za Hrvatske državljane i zemlje regije : 650kn, http://www.ticketpro.hr

2018 Registration


http://www.facebook.com/DimensionsFestival

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X