Overflow na domaćem terenu – Koprivnica prva osjetila ‘udarac’

Koprivnica je možda mali grad, ali ima veliko srce za rock. Iznjedrio je jedan veliki domaći bend, a taj bend odlučio je da upravo Koprivnica bude prva stanica predstojeće svjetske turneje. Bili smo na mjestu događa i svjedočili jednom svijetlom trenutku jedne neraskidive veze.

Overflow u Koprivnici (Foto: Zoran Stajčić)

„Ovo je najbolji posao na svijetu! Tko kaže da je njegov najbolji, laže!“ viknuo je Goran Živković – Žika, frontmen Overflowa u jednoj od prvih stanki između pjesama tijekom prve koncertne promocije novog albuma naziva „Hit Me“. Teško je bilo Žiki ne povjerovati tog trenutka, jer grupa nakon dvadeset godina boravka na sceni i dalje puna adrenlina ispaljuje s pozornice čistu punk rock energiju.

Promocija je bila održana na domaćem terenu u Kugli, popularnom koprivničkom okupljalištu i ujedno kultnom koncertnom prostoru,  što je u okvirima domaće scene svakako bio najvažniji događaj u petak navečer, jer osjetiti Overflow na pozornici svog matičnog grada je ipak nešto posebno, iako će grupa ovog ljeta novi album promovirati i na brojnim open air koncertnim prostorima, koji će biti masovnijeg karaktera.

Kugla je za tu priliku bila očekivano dupkom popunjena, a slavljenički naboj se osjećao u zraku, jer je riječ o domaćim dečkima koji su u glazbi napravili jako puno; proputovali svijet i svirali na nekim uistinu značajnim festivalima i uz to na okruglu obljetnicu objavili najbolji album u karijeri. A na koncert su došli i bivši članovi benda koji su se i prije i poslije koncerta družili s kolegama u backstageu.

Članovi Overflowa su na pozornici kompaktna eksplozivna masa – četvorka koja diže adrenalin i isporučuje veliku energiju publici, koja je nesebično istu vraća, no najvažnije od svega Žika, Dado, Nike i Zoki, kada nisu na pozornici, su potpuno neopterećeni i jednostavni ljudi koji uistinu odaju dojam da se bave najboljim poslom na svijetu. A taj posao je bend u punom smislu te riječi. Međusobna komunikacija im je živahna. Njima je grupa omiljeno mjesto okupljanja – tkivo ispunjeno životom, a ne neka okoštala rock institucija čiji koncerti su samo povod i razlog  za uzimanje novca i brzi razlaz nakon „odrađenog posla“. Dokaz tomu je što je Overflow i nakon održanog koncerta do sitnih jutarnjih sati „hangao“ s ekipom u klubu.

Što se tiče samog nastupa, bila je riječ o najdužem koncertu grupe u njenoj dvadesetogodišnjoj karijeri. Sati i pol možda za neke druge izvođače zvuči malo, ali za tri frenetična lika koji neprestano skaču po pozornici i bubnjara koji nabija brzi tempo poput usijanog stroja, to je uistinu maksimum koliko ljudsko tijelo u tim uvjetima može dati. To je osjetila i publika koja se puno prije benda iscrpila od divljanja. No zato istu nije izdao glas. Klubom se orio refren lagane „The Sweetest Lullaby”, jednako kao i refren novog hita „Surprise“ koja je zatvorila službeni dio koncerta.

Polusatni bis bio je novi element dolijevanja ulja na vatru, jer obično svi očekuju tri pjesme, a ne još pola sata razbijačkom tempa u kojem se nižu svima poznate stvari, među kojima je ovog puta izostala „Dorothy“, čime je Overflow dodatno dokazao kako ne robuje formi, čak i kad je u pitanju nastup na domaćem terenu. No nitko se nije mogao požaliti da nije dobio dovoljnu dozu adrenalina, ritma i decibela. Sjajan početak predstojeće „Hit Me“ sezone.

Saznajte više: Overflow ‘Hit Me’ – primite novi udarac i zaboravite ‘Dorothy’

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Izvješće

Idi na Vrh
X