Ozzy i Sharon Osbourne napali Trumpa zbog neautoriziranog korištenja pjesme ‘Crazy Train’

‘Šaljemo obavijest Trumpoj kampanji (ili bilo kome drugom) da im je zabranjeno koristiti glazbu Ozzyja Osbournea u političkim oglasima ili u bilo kojoj političkoj kampanji’, napisao je par.

Lijevo: Ozzy i Sharon Osbourne, desno: Donald Trump (Foto: Wikipedia)

Ozzy i Sharon Osbourne osudili su neovlaštenu uporabu pjesme “Crazy Train” predsjednika Donalda Trumpa u videu na Twitteru, koji je predsjednik objavio kako bi se narugao demokratskim kandidatima za 2020. godinu.

Video, objavljen u četvrtak ujutro, otvara se snimkom tehničkih poteškoća koje su narušile prvu demokratsku debatu u srijedu i povezuju je s uvodom u hit Ozzyja Osbournea iz 1980. godine. Na kraju, videozapis se zamračuje i ponovo se pojavljuje sa snimkom Trumpa koji ide do predsjedničkog trona.

U izjavi za Rolling Stone, Osbournovi su rekli: “Na temelju ovogodišnjeg neovlaštenog korištenja pjesme “Crazy Train” Ozzyja Osbournea, šaljemo obavijest da im je zabranjeno koristiti glazbu Ozzyja Osbournea u političkim oglasima ili u bilo kojoj političkoj kampanji. Ozzyjeva glazba ne može se koristiti bez odobrenja.”

Osbourneovi su ponudili i neke alternativne pjesme koje Trump može iskoristiti, navodeći površnost glazbenika koji su mu izrazili podršku. “U međuvremenu imamo prijedlog za gospodina Trumpa: možda bi trebao doprijeti do nekih svojih prijatelja glazbenika. Možda će Kayne West (“Gold Digger”), Kid Rock (“‘I Am the Bullgod”) ili Ted Nugent (“Stranglehold”) omogućiti korištenje njihove glazbe.”

Sharon Osbourne osobno se pojavila na 9. izdanju Trumpovog NBC reality showa “The Apprentice”, iako je iznijela mnogo kritika zbog njegovih političkih ambicija. U nastupu kod Conana Doylea 2016. godine, nakon prve rasprave između Trumpa i Hillary Clinton, Osbourne je kazala kako ne misli da je Trump zapravo želio biti predsjednik, dok je dvije godine kasnije izrazila svoju zabrinutost u intervjuu s Larryjem Kingom: “To je nekako strašno”, rekla je, “Znam da su mnogi moji prijatelji uplašeni. Nekako se budimo svaki dan i razmišljamo: “Što će se sada dogoditi?” Ne osjećate se sigurnim da će sve biti glatko i da ljudi kontroliraju što bi trebali kontrolirati i profesionalno voditi. ”

Ozzy Osbourne je samo posljednji u nizu drugih glazbenika kojima je Trump neovlašteno koristio njihovu glazbu u vlastite promotivne svrhe, i koji su također javno negodovali. Tijekom izbora 2016. godine, Queen je kritizirao tadašnjeg kandidata za korištenje “We Are the Champions”, dok su R.E.M., Neil Young, Everlast i Aerosmith također bili bijesni nakon što je Trump koristio njihovu glazbu bez dopuštenja.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X