Australsko sveučilište nudi stipendije za studij heavy metala

Stipendija se odnosi na socijalnu geografiju heavy metala u Australiji.

(Foto: Roberto Pavić)

Ako ste ikada maštali o mogućnosti dobivanja doktorske titule iz proučavanja heavy metala, sada je vaša šansa da to. Sveučilište u Newcastleu u Australiji nudi doktorsku stipendiju za proučavanje društvene geografije kulture heavy metala.

Stipendija iznosi 27.596 australskih dolara (oko 125.000 kuna) godišnje za dva domaća studenta ili jednog studenta iz inozemstva za proučavanje socijalnih geografskih područja u temama beskućništva i uzajamne pomoći, veganske geografije, odgoja i mogućnosti djetinjstva, i na kraju, heavy metal geografije.

Dio opisa natječaja glasi: “Dok su se jedinstvene scene razvijale diljem svijeta, većina sastava heavy metala nastala je u zemaljama sjevernih geografskih širina. Australija je jedinstveno pozicionirana unutar te globalne evolucije, zahvaljujući svojoj povijesnoj povezanosti s Ujedinjenim Kraljevstvom i zajedničkim kulturnim afinitetima s njom. Iako je udaljena od zemljopisnog srca heavy metal kulture, Australija je razvila svoj jedinstveni i strastveni pristup, stvarajući niz  bendova tog glazbenog žanra.”

Doktorski studij je posebno važan za zemljopisni položaj Australije u heavy metal kulturi, a fokusira se na pitanja roda, rase i socio-politike metala. Pitanja na koja će student pokušati odgovoriti uključuju:

– Koje su vrste lirskih tema usvojili australski metal bendovi? Jesu li to kulturno i geografski jedinstvene za kontinent?

– Kakav je odnos između kulturne evolucije heavy metal u Australiji i kolonijalizma?”

– Je li heavy metal u Australiji uglavnom bijeli fenomen? Kakav je bio odgovor na različitost unutar scene? ”

Obožavatelj heavy metala, Simon Springer, direktor za odjel Human Geography Sveučilištu u Newcastleu, izjavio je Kerrangu: “Imao sam slobodu da regrutiram studente za rad u područjima od osobnog interesa i kao dugogodišnji metal fan koji je tek nedavno počeo. Radim neke poslove u području studija metala, mislio sam da bi to bio dobar kanal za daljnje istraživanje u ovom području. Naravno, kad bih bio student doktorskog studija, volio bih da mi netko kaže da je učenje o heavy metalu legitimna akademska potraga.”

Dodao je: “Također mislim da je prilika za financiranje na ovom području malo i da su međusobno udaljene, pa sam pomislio zašto ne bi pozvali na prijave i vidjeli je li netko zainteresiran za proučavanje geografije heavy metala?”

Daljnje informacije o stipendijama dostupne su na ovom linku (obzirom da je može dobiti i jedan inozemni kandidat ili kandidatkinja).

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X