‘Padobran’ – prvi singl na hrvatskom jeziku varaždinskog benda Jam Ritual

Nakon albuma ‘Greasebucket’, prošlogodišnjeg debitanstskog ostvarenja snimljenog na engleskom jeziku, varaždinska četvorka napravila je priličan zaokret i u zvuku pored toga što je u izričaju prešla na materinji jezik.

Jam Ritual
Jam Ritual

Jam Ritual na nadolazećem singlu koketiraju sa elektronikom i korištenjem sampleova na bubnju te istraživanju novih zvukovnih sekvenci što rezultira zaokretom u zvučnoj slici benda. Spot je sniman na dvije lokacije, području napuštene Sveučilišne bolnice u Zagrebu te na poznatom Varaždinskom vodotornju.

“Što se tiče samog zvuka benda, išli smo raditi nešto novo. Svakako se osjeti razlika u usporedbi sa prošlim albumom “Greasebucket”. To više nije čisti rock. Dosta dugo smo eksperimentirali s „old school“ analognim synthevima i na kraju smo te zvukove odlučili ukomponirati u novi singl. Na taj način smo pjesmi dali moderan, a opet retro prizvuk. Još jedna stvar koja je nova za nas je i zvuk bubnja. Od sad se planiramo igrati sa tim „novim“ zvukom benda i na sljedećim singlovima. Tekst je na hrvatskom jeziku. Odlučili smo vidjeti kako će publika reagirati na tu promjenu, a nije ni loše napokon imati izdavača”, tvrde glazbenici iz Jam Rituala referirajući se na svježe potpisan ugovor s Croatia Recordsom.

Što se tiče spota za singl “Padobran”, Jam Ritual objašnjavaju: “Spot je snimljen na različitim lokacijama u Zagrebu i Varaždinu. Radio ga je mladi Varaždinac Lovro Habek. Spot i nema neku priču jer je ideja bila predstavit se novoj publici i pošto je izvršena promijena u stilu glazbe željeli smo da pjesma bude u prvom planu.”

U planu je jesenska i zimska klupska turneja po Hrvatskoj.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X