Win Butler održao dvosatno predavanje na Red Bull Music Academy u Montrealu

U predavanju se dotaknuo povijesti svog benda Arcade Fire, novog albuma, Trumpa i američkih izbora, Davida Bowieja i streaming servisa.

Win Butler gost Red Bull Music Academyja
Win Butler gost Red Bull Music Academyja

Prošloga je tjedan Win Butler, osnivač Arcade Fire, gostovao u Montrealu na Red Bull Music Academy gdje je detaljno govorio o povijesti benda, pisanju pjesama i nadolazećem albumu. Dotaknuo se i smrti Davida Bowieja, rekavši kako se “milijuni ljudi sada pitaju zašto je manje boja u svemiru”.

Pričajući o glazbenim utjecajima, uz Bowieja se prisjetio i svoga djeda, muzičara koji je svirao s Dukeom Ellingtonom, svoje majke harfistice i odrastanja u Houstonu, u Texasu. Nije propustio ni kritizirati streaming servise, a ranta nije bio pošteđen ni aspirant za predsjednika Amerike, Donald Trump kojeg je Butler nazvao “jebenom noćnom morom i šalom”. Ispričao je i nekoliko priča iz vremena koje je proveo u New Orleansu sa svojom suprugom i članicom benda, Régine Chassagne.

Govoreći o povijesti Arcade Fire, detaljno se prisjetio kako je kompronirao i otkuda mu inspiracija za pjesme kao što su “Laïka,” “Headlights Look Like Diamonds,” “No Cars Go,” i “Ready to Start”.

Arcade Fire trenutno radi na novom albumu, nasljedniku “Reflektora” iz 2013. godine. Nagovijestio je da bi se novi album mogao zvati “Cut The Crap 2”, kao referenca na posljednji album The Clasha, “Cut The Crap”.

Butler nije propustio ni spomenuti utjecaj koji je na njega i njegovu umjetnost imao Montreal, koji po njemu kulturno ima sve ono što je mislio da ima New York.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X