Patti Smith, Michael Stipe, Stella McCartney i mnogi drugi zajedno u pjesmi ‘People Have The Power’

Video izvedbu objavila je neprofitabilna klimatska organizacija Pathway to Paris – čija je suosnivačica kći Patti Smith, Jesse Paris Smith. Video je objavljen na šestu godišnjicu organizacije, a sve se također podudara s Klimatskim tjednom (Climate Week) u New Yorku koji se održava između 21. i 27. rujna.

‘People Have The Power’

Pored Patti Smith, Michaela Stipea i Stelle McCartney u video spotu “People Have The Power” između ostalih pojavljuju se i Cyndi Lauper, Tony Hawk, Nick Zinner iz Yeah Yeah Yeahs, Joan Baez, Nikolai Fraiture iz The Strokesa i tibetanski glazbenik Tenzin Choegyal. Sveukupno; glazbenici iz 24 zemlje, 38 gradova i šest kontinenata.

Video spot također potiče Amerikance da glasaju na predstojećim izborima u studenom. U izjavi je tim koji stoji iza Pathway To Paris rekao da američki predsjednički izbori “služe kao ogromna prilika za pomoć u pokretanju Pariškog sporazuma”.

“Ovo je jednostavna poruka videozapisa: “GLASAJTE. Ovo je poziv je za Amerikance da glasaju u studenom i poziv je svima na svijetu da glasaju na vlastitim lokalnim izborima, kad god se održavali. Glasajte često i svugdje; u vašoj zemlji, vašoj državi, vašem gradu, vašem susjedstvu, vašoj školi. Glasajte da biste nešto odabrali, glasajte da biste nešto odbili”, stoji u izjavi.

Pjesmu “People Have the Power” napisali su zajedno Patti i Fred ‘Sonic’ Smith, a objavljena je na Pattijinom albumu “Dream of Life” iz 1988. godine.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X