Patti Smith, Michael Stipe, Stella McCartney i mnogi drugi zajedno u pjesmi ‘People Have The Power’

Video izvedbu objavila je neprofitabilna klimatska organizacija Pathway to Paris – čija je suosnivačica kći Patti Smith, Jesse Paris Smith. Video je objavljen na šestu godišnjicu organizacije, a sve se također podudara s Klimatskim tjednom (Climate Week) u New Yorku koji se održava između 21. i 27. rujna.

‘People Have The Power’

Pored Patti Smith, Michaela Stipea i Stelle McCartney u video spotu “People Have The Power” između ostalih pojavljuju se i Cyndi Lauper, Tony Hawk, Nick Zinner iz Yeah Yeah Yeahs, Joan Baez, Nikolai Fraiture iz The Strokesa i tibetanski glazbenik Tenzin Choegyal. Sveukupno; glazbenici iz 24 zemlje, 38 gradova i šest kontinenata.

Video spot također potiče Amerikance da glasaju na predstojećim izborima u studenom. U izjavi je tim koji stoji iza Pathway To Paris rekao da američki predsjednički izbori “služe kao ogromna prilika za pomoć u pokretanju Pariškog sporazuma”.

“Ovo je jednostavna poruka videozapisa: “GLASAJTE. Ovo je poziv je za Amerikance da glasaju u studenom i poziv je svima na svijetu da glasaju na vlastitim lokalnim izborima, kad god se održavali. Glasajte često i svugdje; u vašoj zemlji, vašoj državi, vašem gradu, vašem susjedstvu, vašoj školi. Glasajte da biste nešto odabrali, glasajte da biste nešto odbili”, stoji u izjavi.

Pjesmu “People Have the Power” napisali su zajedno Patti i Fred ‘Sonic’ Smith, a objavljena je na Pattijinom albumu “Dream of Life” iz 1988. godine.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X