South by Southwest (SXSW) festival najavio virtualno izdanje za 2021. godinu

Ako se po festivalu u Austinu ‘poznaje godina’, obzirom da je to bio prvi veliki festivalski događaj otkazan zbog koronavirusa u proljeće ove 2020., onda svakako nije dobar znak da je za proljeće 2021. najavljeno virtualno online izdanje tog velikog i uglednog eventa.

South by Southwest (SXSW) 2021.

Virtualni SXSW najavljen je od 16. do 20. ožujka 2021. godine. Nudit će različite konferencije, govore, filmske projekcije, edukacije i dakako online nastupe.

Edukacijske konferencije uzet će mjesto u tjednu prije službenog početka , tj. od 9. do 11. ožujka 2021. godine.

Po pitanju glazbe, ovaj showcase festival neće bukirati nove glazbenike, već će u online formatu predstaviti sve one koji su bili otkazani ovog proljeća.

SXSW je prvi veliki svjetski događaj koji je zbog pandemijske ugroze morao biti otkazan nakon 34 godine uzastopnog rada, a iako je za 2021. najavljeno virtualno izdanje, direkcija Festivala je obavijestila javnost da paralelno radi s nadležnim zdravstvenom organima u Austinu za slučaj da će se moći provesti neki od oblika fizičkog održavanja.

Podsjećamo da je nakon festivala ubrzo izbio skandal jer su organizatori odbili vratiti novac za ulaznice nakon otkazivanja, a također je bio i sudski tuženi od nekih kupaca ulaznica. Organizatori su  prethodno izjavili da njihova polica osiguranja ne pokriva situaciju izbijanja bolesti, te da su morali otpustiti zaposlenike nakon otkazivanja.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X