Patti Smith, Rage Against The Machine, Run The Jewels i Questlove među 600 glazbenika koji pozivaju na prava Palestinaca

Inicijativa i otvoreno pismo poziva na bojkot dolazi nakon eskalacije sukoba i bombardiranja u pojasu Gaze.

Patti Smith, Rage Against The Machine i Run The Jewels (Foto: Wikipedia)

Pismo, koje možete pogledati u nastavku, poziva na “pravdu, dostojanstvo i pravo na samoodređenje za palestinski narod i sve koji se bore protiv kolonijalnog oduzimanja vlasništva i nasilja širom planete.”

„Pozivamo vas da nam se pridružite svojim imenom u odbijanju nastupa u izraelskim saučesničkim kulturnim institucijama i čvrstom podrškom palestinskom narodu i njegovom ljudskom pravu na suverenitet i slobodu. Vjerujemo da je ovo presudno za jedan dan života u svijetu bez segregacije i apartheida”, stoji u pismu kojeg pored spomenutih još potpisuju i Roger Waters i Julian Casablancas.

Pismo se nastavlja: „Suučesništvo s izraelskim ratnim zločinima nalazi se u tišini, a danas šutnja nije opcija. Šutnja nije opcija, jer je brutalno izraelsko bombardiranje opkoljene Gaze odnijelo više od 245 života u posljednjih nekoliko tjedana. Šutnja nije opcija jer stanovnike Sheikh Jarraha u okupiranom Jeruzalemu kontinuirano tjeraju iz svojih domova.”

Sukob je započeo ranije ovog mjeseca nakon što je izraelska policija blokirala vrata Damaska, gdje se palestinski Arapi obično okupljaju za Ramazan. To je dovelo do napada na pravoslavne Židove, što je pak dovelo do toga da je izraelska policija pretresla džamiju al-Aqsa. Zatim je uslijedio niz zračnih napada i raketnih napada između Izraela i palestinskih militanata.

Pismo koje poziva na bojkot izraelskih kulturnih institucija

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X