‘Zagreb Calling: Generacija bez refrena’ predstavlja Sfumato ‘Plasma Laser Gun 10000’

Sfumato i njihov live spot ‘Plasma Laser Gun 10000’, novi je, ujedno i osmi spot nastao tijekom snimanja ploče ‘Zagreb Calling: Generacija bez refrena’ u zagrebačkom Ksetu. Snimao ga je Bojan Koštić.

Sfumato (Foto: Marina Uzelac)

Zagrebački trio Sfumato čine Viktor Slamnig (bas gitara), Ivan Cimi Marinović (bubanj) i Matko Bobić (električna gitara). Prepoznatljivi su po avanturističkom pristupu funku i suvremenoj instrumentalnoj muzici. Postoje već šest godina kao dio muzičkog kolektiva JeboTon.
Uz jedan studijski album i live EP, snimili su i novu pjesmu “Plasma Laser Gun 10000” za kompilaciju “Zagreb Calling » koja objedinjuje zagrebački underground.

Jako im je drago što su snimili, kažu, “najprljaviju fusion stvar u Hrvata” za tako relevantan dokument koji istovremeno, kao cjelina, zvuči bolesno dobro i zanimljivo”.

Kompilacija je već dobila pohvale i kritičara i publike, a glazbenici s nestrpljenjem iščekuju koncerte na kojima će odsvirati i pjesme sa Zagreb Callinga.

Već 5. lipnja, koncertom triju glazbenika s kompilacije „Zagreb Calling: Generacija bez refrena“ – ŽEN, Klinike Denisa Kataneca i Ivana Grobenskog, u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu, počinje Ljeto u MSU 2021. Tjedan dana kasnije nastupaju Porto Morto.

Zagreb Calling – Generacija bez refrena (dizajn: Dejan Kršić)

Ploča inače okuplja deset alternativnih zagrebačkih bendova, a jedan od primarnih ciljeva Zagreb Callinga je bio pokazati i dokazati da Hrvatska ima nikad jaču, raznovrsniju i talentiraniju alternativnu scenu.

Uz Sfumato, na ploči sviraju i: Žen, Ivan Grobenski, Porto Morto, Truth≠Tribe, Klinika Denisa Kataneca, Dimitrije Dimitrijević, nemanja, Eine, The Gentleman i Porto Morto.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X