Paul McCartney gostuje na novom albumu Rolling Stonesa

Pojaviti bi se trebao i Ringo Starr.

Paul McCartney/The Rolling Stones (foto: Wikipedia)

The Rolling Stones su pozvali Paula McCartneyja u studio kako bi snimio dionice za njihov nadolazeći album, javlja Variety.

Prema Varietyju, McCartney je snimio bas dionice na nedavnim sessionima za projekt u Los Angelesu. Ringo Starr također bi trebao svirati na trenutno nenajavljenom albumu, a koji će producirati Grammyjem nagrađeni producent Andrew Watt.

Meme koji je predvidio ovakav rasplet (foto: internet)

Trenutno se ne zna mnogo više o ploči. Još 2021. godine Mick Jagger je za Los Angeles Times rekao da Stonesi “imaju puno odrađenih pjesama” i da će nastaviti sa snimanjem nakon što završe turneju. U tom istom intervjuu Keith Richards je spomenuo da je pokojni bubnjar grupe Charlie Watts snimio neke dionice za album.

Glavni članovi Beatlesa samo su u rijetkim prilikama surađivali sa Stonesima- McCartney i pokojni John Lennon pjevali su prateće vokale na singlu Stonesa iz 1967. “We Love You”. Osim toga, Brian Jones je svirao saksofon na B-strani Beatlesa “You Know My Name (Look Up the Number)”, koja je objavljena 1970., a Lennon i Yoko Ono svirali su u jednoj supergrupi s Richardsom za TV specijal iz 1968. “Rock and Roll Circus”.

U šest desetljeća otkako su se prvi put upoznali, Beatlesi i Rolling Stonesi često su se sukobljavali, a McCartney je 2020. rekao Howardu Sternu da je njegov bend bolji jer ima eklektičniji zvuk. Jagger je odgovorio da su Stonesi bili “veliki koncertni bend” na način na koji Beatlesi nikada nisu bili.

Posljednji album Stonesa s novim snimkama bio je njihov album blues obrada “Blue & Lonesome” iz 2016. godine. Od albuma “A Bigger Bang” iz 2005. nisu izdali album koji sadrži samo originalni materijal.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X