Paul McCartney i ostali ‘olimpijski’ glazbenici svirali za 1 funtu

Nagađalo se ovih dana o visini honorara koji su neki glazbenici dobili za nastup na otvorenju Olimpijskih igara u Londnu, no astronomskih svota nije bilo, dapače glazbenici su skoro pa svirali besplatno.

Paul McCartney (Foto: Wikipedia)

Paul McCartney, Arctic Monkeys, Mike Oldfield, Dizzee Rascal, Underworld, Emeli Sande i ostali glazbenici koji su svirali na četvrerosatnoj ceremoniji otvaranja 30. Olimpijskih igara u Londonu svirali su besplatno javlja AFP. No pošto su postojali ugovori o angažmanu na kojima je trebao biti napisan iznos honorara, bila je upisana simbolična svota od 1 britansku funtu po nastupu.

„Vrhunski talenti pružili su svoje usluge besplatno. Visina honorara od 1 funtu uistinu je simbolična, a morala je biti navedena u ugovorima jer tako zakon propisuje“, izjavio je glasnogovornik Igara u Londonu.

Pjevačica Emeli Sande kaže kako joj ‘honorar’ još uvijek nije sjeo na račun. „Bit će to uistinu specijalna funta! Naravno da se osjećam dobro zbog toga, jer u sam događaj je uključen velik broj volontera, a neki od njih čak i sami plaćaju svoj smještaj. Mislim da to dovoljno govori koliko su nam važne Igre i umjetnost“, izjavila je Sande.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X