Paul McCartney i ostali ‘olimpijski’ glazbenici svirali za 1 funtu

Nagađalo se ovih dana o visini honorara koji su neki glazbenici dobili za nastup na otvorenju Olimpijskih igara u Londnu, no astronomskih svota nije bilo, dapače glazbenici su skoro pa svirali besplatno.

Paul McCartney (Foto: Wikipedia)

Paul McCartney, Arctic Monkeys, Mike Oldfield, Dizzee Rascal, Underworld, Emeli Sande i ostali glazbenici koji su svirali na četvrerosatnoj ceremoniji otvaranja 30. Olimpijskih igara u Londonu svirali su besplatno javlja AFP. No pošto su postojali ugovori o angažmanu na kojima je trebao biti napisan iznos honorara, bila je upisana simbolična svota od 1 britansku funtu po nastupu.

„Vrhunski talenti pružili su svoje usluge besplatno. Visina honorara od 1 funtu uistinu je simbolična, a morala je biti navedena u ugovorima jer tako zakon propisuje“, izjavio je glasnogovornik Igara u Londonu.

Pjevačica Emeli Sande kaže kako joj ‘honorar’ još uvijek nije sjeo na račun. „Bit će to uistinu specijalna funta! Naravno da se osjećam dobro zbog toga, jer u sam događaj je uključen velik broj volontera, a neki od njih čak i sami plaćaju svoj smještaj. Mislim da to dovoljno govori koliko su nam važne Igre i umjetnost“, izjavila je Sande.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X