Paul McCartney prešao preko zebre na Abbey Roadu 49 godina od fotografije koja je obilježila Beatlese

Nova interpretacija kultne fotografije, ovoga puta u izdanju McCartneya samog.

  • 23
    Shares
Paul McCartney prelazi preko zebre na Abbey Roadu (izvor: screenshot YouTube)

Cover za album “Abbey Road” snimljen je 8. kolovoza 1969. godine, a Beatlese je, kako prelaze preko zebre u kultnoj ulici fotografirao škotski fotograf Iain Macmillan. Poslije 49 godina, a ususret intimnom koncertu kojeg je, za prijatelje i probranu publiku odlučio prirediti, Paul McCartney je, ovoga puta sam, ponovno kežualno prešetao preko zebre.

Trenutak u kojem McCartney prelazi preko zebre i ide prema Abbey Road studijima gdje će, nekoliko minuta poslije, održati koncert, ovoga je puta snimila njegova kći, Mary McCartney. Prešetavanje pogledajte u videu ispod.

Podsjećamo, “Abbey Road” je bio jedanaesti studijski album Beatlesa, i posljednji na kojem su sudjelovali svi Beatlesi. Iako ploča “Let It Be”, formalno posljednja, stiže godinu dana kasnije, sav materijal s tog izdanja snimljen je prije sesija na Abbey Roadu.

Cover albuma uključivao je Johna, Ringa, Paula i Georgea kako u liniji prelaze zebru u slavnoj ulici. Za dizajn covera zaslužan je tadašnji kreativni direktor Apple Recordsa, John Kosh, poznatiji samo kao Kosh, čija je ideja bila i da naličje covera bude bez imena benda ili imena ploče.

Kasnije je Kosh u jednom intervjuu priznao: “Nije bilo nikakvog razloga da dodajemo ime albuma ili ime benda i da tako ‘kvarimo’ fotografiju…svi su znali tko je na toj fotografiji. Pa radilo se o najslavnijem bendu na svijetu!”

  • 23
    Shares

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X