Paul McCartney prešao preko zebre na Abbey Roadu 49 godina od fotografije koja je obilježila Beatlese

Nova interpretacija kultne fotografije, ovoga puta u izdanju McCartneya samog.

  •  
  •  
Paul McCartney prelazi preko zebre na Abbey Roadu (izvor: screenshot YouTube)

Cover za album “Abbey Road” snimljen je 8. kolovoza 1969. godine, a Beatlese je, kako prelaze preko zebre u kultnoj ulici fotografirao škotski fotograf Iain Macmillan. Poslije 49 godina, a ususret intimnom koncertu kojeg je, za prijatelje i probranu publiku odlučio prirediti, Paul McCartney je, ovoga puta sam, ponovno kežualno prešetao preko zebre.

Trenutak u kojem McCartney prelazi preko zebre i ide prema Abbey Road studijima gdje će, nekoliko minuta poslije, održati koncert, ovoga je puta snimila njegova kći, Mary McCartney. Prešetavanje pogledajte u videu ispod.

Podsjećamo, “Abbey Road” je bio jedanaesti studijski album Beatlesa, i posljednji na kojem su sudjelovali svi Beatlesi. Iako ploča “Let It Be”, formalno posljednja, stiže godinu dana kasnije, sav materijal s tog izdanja snimljen je prije sesija na Abbey Roadu.

Cover albuma uključivao je Johna, Ringa, Paula i Georgea kako u liniji prelaze zebru u slavnoj ulici. Za dizajn covera zaslužan je tadašnji kreativni direktor Apple Recordsa, John Kosh, poznatiji samo kao Kosh, čija je ideja bila i da naličje covera bude bez imena benda ili imena ploče.

Kasnije je Kosh u jednom intervjuu priznao: “Nije bilo nikakvog razloga da dodajemo ime albuma ili ime benda i da tako ‘kvarimo’ fotografiju…svi su znali tko je na toj fotografiji. Pa radilo se o najslavnijem bendu na svijetu!”

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

  •  
  •  

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X