Paul McCartney: The Beatles su bili bolji od Rolling Stonesa

Macca je iskopao davno zakopanu ratnu sjekiru.

Paul McCartney (Foto: Universal Music)

Dana 14. travnja Paul McCartney se izravno javio u program Howarda Sterna, a Howard Stern ne bi bio to što jest da i prije nego li je konverzacija započela nije rekao Macci da su njemu Beatlesi oduvijek bili bolji prisjetivši se nekadašnjeg velikog rivalstva na britanskoj sceni.

Naravno, Paulu McCartneyju nije trebalo previše poticaja da otvori to poglavlje: “Znaš, složit ću se s tobom. Uvijek sam to govorio. Stonesi su fantastična grupa i uvijek odem na njihov koncert jer su odličan bend. Njihove pjesme vuku korijenje iz bluesa. Kad imaju odlične pjesme, one se tiču bluesa. Mi smo imali malo više utjecaja.”

McCartney je Sternu kazao da mu se Keith Richards jednom povjerio i rekao: “Vi ste bili sretniji. Imali ste četiri pjevača u benda. Mi smo imali samo jednog.”

No o tome što je bila najveća razlika u čemu McCartney drži da su Beatlesi bili bolji od Stonesa je sažeo u sljedećem. “Počeli smo primijećivati da što god mi napravili, Stonesi su nedugo potom radili isto. Mi smo otišli u Ameriku i postigli veliki uspjeh, a potom su i Stonesi otišli u Ameriku. Mi smo snimili “Sgt. Pepper”, a onda su i Stonesi snimili svoj psihodelični album. Ali bili smo veliki prijatelji. I dalje smo, ali opet, slažem se s tobom (Sternom), Beatlesi su bili bolji.”

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X