Paul McCartney: The Beatles su bili bolji od Rolling Stonesa

Macca je iskopao davno zakopanu ratnu sjekiru.

Paul McCartney (Foto: Universal Music)

Dana 14. travnja Paul McCartney se izravno javio u program Howarda Sterna, a Howard Stern ne bi bio to što jest da i prije nego li je konverzacija započela nije rekao Macci da su njemu Beatlesi oduvijek bili bolji prisjetivši se nekadašnjeg velikog rivalstva na britanskoj sceni.

Naravno, Paulu McCartneyju nije trebalo previše poticaja da otvori to poglavlje: “Znaš, složit ću se s tobom. Uvijek sam to govorio. Stonesi su fantastična grupa i uvijek odem na njihov koncert jer su odličan bend. Njihove pjesme vuku korijenje iz bluesa. Kad imaju odlične pjesme, one se tiču bluesa. Mi smo imali malo više utjecaja.”

McCartney je Sternu kazao da mu se Keith Richards jednom povjerio i rekao: “Vi ste bili sretniji. Imali ste četiri pjevača u benda. Mi smo imali samo jednog.”

No o tome što je bila najveća razlika u čemu McCartney drži da su Beatlesi bili bolji od Stonesa je sažeo u sljedećem. “Počeli smo primijećivati da što god mi napravili, Stonesi su nedugo potom radili isto. Mi smo otišli u Ameriku i postigli veliki uspjeh, a potom su i Stonesi otišli u Ameriku. Mi smo snimili “Sgt. Pepper”, a onda su i Stonesi snimili svoj psihodelični album. Ali bili smo veliki prijatelji. I dalje smo, ali opet, slažem se s tobom (Sternom), Beatlesi su bili bolji.”

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X