Rebel Star ‘Demoni’ – više ‘Anđeli’ nego ‘Demoni’

Sredinom travnja 2020. katolicima je uskrsnuo Isus, pravoslavcima je uskrsnuo Isus, a rockerima – Rebel Star.

Rebel Star ‘Demoni’

Ovaj bečejski multietnički sastav je svoje palice, trzalice i mikrofone zakopao u jesen 2016., no kako je svijet stao, Rebel Star se pokrenuo iz mirovanja, u ovoj inkarnaciji kao solo projekt pjevača i glavnog autora Milana Glavaškog (ex Eva Braun, ex Popcycle) koji je odsvirao sve instrumente i otpjevao gotovo sve vokalne dionice osim na pjesmi „Nema kantrija za starce“ u kojoj mikrofon dijeli sa Zvonkom Obajdin.

„Ovde uvek nekog ima kad nemaš nikoga“, pjeva Glavaški na zaključnoj, „Prazničnoj pesmi“ s kojom se lako složiti i koju je teško ne otfućkati još par puta nekon što je čujete. „Demoni“ je jedina riječ koja ima veze s ovim albumom i koja ima neki negativan predznak. Album „Demoni“ su zbirka iskustava i mudrosti čovjeka koji vjeruje u ljudsku dobrotu, u drugarstvo i koji unatoč godinama nije izgubio vjeru da je bolji svijet moguć.

Te misli su upakirane u famozan „jingle-jangle“ zvuk 12-žičnih gitara, akustičnih gitara i toplih harmonija, sve na tragu Beatlesa, Byrdsa i Big Stara, pri čemu, zahvaljujući kvaliteti pjesama, Glavaški se nenametljivo nameće kao „izgubljeni sin“ dotičnih izvođača.

Kod Glavaškog nema laži, nema prevare, pjevajući ove pjesme Glavaški gleda u nebo i u sunce i to mu je dovoljno da ne dozvoli da mu išta ovaj dan pokvari. Pažnju plijeni lakoća izričaja, pjesme teku iz njega poput rijeka Mississippi i Tise, koje je spomenuo u pjesmi „Dan na Tisi“.

Glavaški mirno zbraja sve svoje pogreške i promašaje te ih isporučuje kroz životne stihove i melodije koje plijene pažnju svojom efektnom jednostavnošću. Za Glavaškog vrijedi ona reklamni slogan: „probaj pojesti samo jednu“. Ponovna slušanja vuku poput zova sirena.

Ocjena: 10/10

(Pop Depresija, 2020.)

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Recenzija

Idi na Vrh
X