Rebel Star ‘Demoni’ – više ‘Anđeli’ nego ‘Demoni’

Sredinom travnja 2020. katolicima je uskrsnuo Isus, pravoslavcima je uskrsnuo Isus, a rockerima – Rebel Star.

Rebel Star ‘Demoni’

Ovaj bečejski multietnički sastav je svoje palice, trzalice i mikrofone zakopao u jesen 2016., no kako je svijet stao, Rebel Star se pokrenuo iz mirovanja, u ovoj inkarnaciji kao solo projekt pjevača i glavnog autora Milana Glavaškog (ex Eva Braun, ex Popcycle) koji je odsvirao sve instrumente i otpjevao gotovo sve vokalne dionice osim na pjesmi „Nema kantrija za starce“ u kojoj mikrofon dijeli sa Zvonkom Obajdin.

„Ovde uvek nekog ima kad nemaš nikoga“, pjeva Glavaški na zaključnoj, „Prazničnoj pesmi“ s kojom se lako složiti i koju je teško ne otfućkati još par puta nekon što je čujete. „Demoni“ je jedina riječ koja ima veze s ovim albumom i koja ima neki negativan predznak. Album „Demoni“ su zbirka iskustava i mudrosti čovjeka koji vjeruje u ljudsku dobrotu, u drugarstvo i koji unatoč godinama nije izgubio vjeru da je bolji svijet moguć.

Te misli su upakirane u famozan „jingle-jangle“ zvuk 12-žičnih gitara, akustičnih gitara i toplih harmonija, sve na tragu Beatlesa, Byrdsa i Big Stara, pri čemu, zahvaljujući kvaliteti pjesama, Glavaški se nenametljivo nameće kao „izgubljeni sin“ dotičnih izvođača.

Kod Glavaškog nema laži, nema prevare, pjevajući ove pjesme Glavaški gleda u nebo i u sunce i to mu je dovoljno da ne dozvoli da mu išta ovaj dan pokvari. Pažnju plijeni lakoća izričaja, pjesme teku iz njega poput rijeka Mississippi i Tise, koje je spomenuo u pjesmi „Dan na Tisi“.

Glavaški mirno zbraja sve svoje pogreške i promašaje te ih isporučuje kroz životne stihove i melodije koje plijene pažnju svojom efektnom jednostavnošću. Za Glavaškog vrijedi ona reklamni slogan: „probaj pojesti samo jednu“. Ponovna slušanja vuku poput zova sirena.

Ocjena: 10/10

(Pop Depresija, 2020.)

Zadnje od Recenzija

Idi na Vrh
X