Pearl Jam objavio album ‘Gigaton’

Višestruko nagrađivana i iznimno utjecajna skupina Pearl Jam objavila je svoj iščekivani novi studijski album; naslova ‘Gigaton’ album je od 27. ožujka dostupan na svim digitalnim glazbenim platformama – u Hrvatskoj su to Deezer, Google Play i YouTube Music.

Pearl Jam ‘Gigaton’

Za glazbene ikone iz Seattlea ovo je prvi studijski album s novim materijalom nakon 2013. godine i Grammyem nagrađenog izdanja „Lightning Bolt”. Vijest o novom albumu stigla je početkom godine, a uz službenu potvrdu tada je kao najavni singl objavljena pjesma „Dance of the Clairvoyants”, zajedno s pratećim videospotovima.

„Stvaranje ovog albuma bilo je dugo putovanje” tada je otkrio gitarist Mike McCready, nastavivši: „Na momente je bilo emotivno teško i zbunjujuće, ali istovremeno je ovo za nas bilo uzbudljivo i eksperimentalno putovanje ka glazbenom iskupljenju. Suradnja s ostalim članovima benda na kraju mi je donijela mnogo ljubavi te svjesnosti i znanja o potrebi za ljudskom povezanošću”.

Po objavi najavnog singla, skupina je s albuma otkrila još dvije pjesme; sredinom veljače predstavljena je „Superblood Woolfmoon”, a svega nekoliko dana prije objave samog izdanja i „Quick Escape”. Album „Gigaton” donosi ukupno 12 pjesama, a za Pearl Jam je ovo ukupno 11. po redu studijsko izdanje.

Naslovnicu albuma krasi fotografija „Ice Waterfall”, koja je djelo kanadskog fotografa, redatelja i morskog biologa Paula Nicklena, a prikazuje Nordaustlandet ledenu kapu u Norveškoj, čiji se volumen značajno smanjuje zbog topljenja uzrokovanog globalnim klimatskim promjenama.

Objavu novog izdanja trebala je pratiti i koncertna turneja, koja je razumljivo odgođena zbog trenutne svjetske borbe protiv pandemije koronavirusa, što su popratili i emotivnom objavom na svojim društvenim mrežama.

Uz objavu novog albuma, skupina će ove godine obilježiti i 30 godina od svog prvog nastupa kao Pearl Jam – od tada je njihovu karijeru obilježilo 11 studijskih albuma, stotine koncerata diljem svijeta, više od 85 milijuna prodanih primjeraka albuma diljem svijeta, te ulazak u Rock and Roll Kuću slavnih, 2017., a svakako se može istaknuti i kako su u tom periodu postali jedno od najznačajnijih i najutjecajnijih glazbenih imena današnjice.

„Gigaton” – popis pjesama:

1. Who Ever Said
2. Superblood Wolfmoon
3. Dance of the Clairvoyants
4. Quick Escape
5. Alright
6. Seven O’Clock
7. Never Destination
8. Take The Long Way
9. Buckle Up
10. Come Then Goes
11. Retrograde
12. River Cross

Recenzija: Pearl Jam ‘Gigaton’ – izranjanje iz ustajalih voda prosječnosti

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X