Peso Neto ima novi spot ‘The Third Door (Official Live Session)’

‘The Third Door (Official Live Session)’, novi je spot contemporary jazz sastava Peso Neto (Hrvoje Galler na analognim sintesajzerima i Fender Rhodes klavijaturama, Pavle Miljenović na gitari i Edi Cipal Grubišić na bubnjevima).

Peso Neto – The Third Door

„Pjesmu smo snimili u “Funhouse” studiju Berka Muratovića i njegovog brata Coca. ‘The third door’ je pjesma napisana kao nekakva zaigrana, ali čudnovata melodija -kao da je iz filma Davida Lyncha. Čuju se prizvuci New Orleans funka, Monka, Scofielda, ali na naš način! Naš producent Pavle Miholjević je napravio miks i mastering audija i točno dobio ‘live’ zvuk koji smo htjeli”, izjavljuju ovim povodom članovi grupe Pesto Neto.

Za vizual je zaslužan Ante Gugić uz pomoć Matije Paraća na kameri.

Abum „Peso Neto“ je objavljen krajem prošle godine i osvojio je glazbene kritičare. Najavljen je singlom „Flight“, nakon čega je uslijedio i prvi spot – Peso Neto „Valleys (Official Live Session)“.

„Peso Neto” je nastao 2020. godine s idejom i izazovom kako dobiti suvremeni zvuk u trio sastavu bez bas gitare tako da glazbenici unutar banda preuzimaju tu ulogu u datim momentima u glazbi: „Također nam je bio cilj naći kvalitetna rješenja kako taj neuobičajeni tip sastava iskoristiti maksimalno muzički. U samu glazbu smo ubacili elemente svih žanrova koji su nas oblikovali kao muzičare i autore, a s namjerom da ima smisao, protočnost i prije svega muzikalnost. Zvuk nam je bio jako zanimljiv i motivirao nas je da radimo još i više što je rezultiralo ovim albumom. Sve su snimili uživo u studiju Pavla Miholjevića, a s njime su i producirali album.”

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X