Peter Dinklage kritizira Disney zbog lošeg pristupa u filmskoj adaptaciji nove ‘Snjeguljice’

Po Dinklageu, Disney se hvali rasno šarolikim kastom, ali nije uopće uzeo u razmatranje drukčiji pristup prema invalidnosti, već je ustrajan na starim sterotipima.

  •  
  •  
Peter Dinklage (Foto: Wikipedia)

Glumac iz “Igre prijestolja” optužio je Disney za dvostruke standarde u novoj filmskoj adaptaciji “Snjeguljice”, tj. za promicanje rasno raznolike glumačke ekipe, ali vraćanje na štetne stereotipe o invaliditetu.

“Bez uvrede, ali bio sam malo zatečen… bili su vrlo ponosni što su izabrali latino glumicu za Snjeguljicu, ali još uvijek pričaju priču o Snjeguljici i sedam patuljaka. Neka se odmaknu korak unatrag i vide što rade. Za mene to nema smisla. Oni su kao na neki način progresivni, ali još uvijek stvaraju onu jebenu zaostalu priču o sedam patuljaka koji žive u špilji. Što dovraga rade? Kao da nisam učinio ništa iz svoje kutije za sapun? Valjda nisam dovoljno glasan”, izjavio je glumac Peter Dinklage za “WTF podcast Marca Marona.

Rachel Zegler (“West Side Story”) će glumiti Snjeguljicu, a Gal Gadot (“Wonder Woman 1984.”) će igrati Zlu kraljicu u budućem filmu koji bi trebao biti prikazan 2023. godine. Film se temelji na Disneyjevom originalnom animiranom filmu iz 1930-ih temeljenom na bajci braće Grimm.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

  •  
  •  

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X