Peter Jackson radi film o posljednjim danima Beatlesa

Film će se, naposljetku, isfiltrirati kroz čak 55 sati dosad neobjavljenih, arhivskih snimaka Beatlesa.

The Beatles na krovu Apple Corpsa, 30. siječanj, 1969., London, Savile Row (izvor: YouTube)

Komisija u sastavu Paul McCartney, Ringo Starr, Yoko Ono Lennon i Olivia Harrison (supruga preminulog Georgea Harrisona) povjerila je Sir Peteru Jacksonu ulogu režisera novog dokumentarnog filma koji bi se trebao fokusirati na posljednje dane Fab Foura. Produkcijske kuće iza filma biti će Apple Corps Ltd. i WingNut Films, a konačan će se materijal izbrusiti iz 55 sati neobjavljenog arhivskog materijala Beatlesa koji bilježi, upravo te, posljednje dane i koncentrira se na snimanje posljednjeg studijskog albuma – “Let It Be” (sniman između 1. i 31. siječnja, 1969. godine.) Kulminacija dokumentarca trebao bi biti posljednji koncert Beatlesa, održan na krovu njihova diskografa Apple Corpsa, u centru Londona, 30. siječnja 1969., prije točno 50 godina i jednog dana.

“Čak 55 sati neobjavljenog arhivskog snimka te 140 sati audio materijala koje nam je dostupno, dovoljan su osigurač da će ovaj film predstavljati ultimativno iskustvo za sve Beatles fanove – kao da nas je vremenski stroj teleportirao u 1969. i imamo privilegiju promatrati kako ova četiri prijatelja zajedničkim snagama stvaraju sjajnu muziku.”, poručio je Jackson.

Inače, film još nije dobio službeni naslov i nije objavljen datum premijere, no pretpostavlja se da bi konačan proizvod morao ugledati svjetlo dana u 2019.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X