PGA 2024: ‘Oppenheimer’ osvojio i zadnju veliku nagradu prije Oscara

Nolanov film je dosad poharao glavne nagrade na Zlatnim globusima, Critics’ Choiceu, BAFTA-ma, DGA i SAG-u, pa je tako očekivano i sinoć uslijedila nagrada Darryl F. Zanuck za najbolju produkciju igranoga filma.

“Oppenheimer” (foto: Melinda Sue Gordon / Universal)

Nakon što su u subotu dodijeljene nagrade glumačkog udruženja SAG, u nedjelju su svoje najbolje odabrali i producenti i može se reći da je prije same dodjele Oscara koja će se održati u noći 10. ožujka biografska drama Christophera Nolana o stvaranju atomske bombe “Oppenheimer” potpuno samljela konkurenciju osvojivši ama baš sve relevantne nagrade koje se uručuju prije velike Akademijine fešte i da je gotovo nezamislivo da Oscar ove godine odnese ijedan drugi naslov.

“Oppenheimer” je dosad poharao glavne nagrade na Zlatnim globusima, Critics’ Choiceu, BAFTA-ma, DGA i SAG-u, pa je tako očekivano i sinoć uslijedila nagrada Darryl F. Zanuck za najbolju produkciju igranoga filma. Ako vam se čini da na ovom popisu ipak nešto nedostaje, u pravu ste. U pitanju je scenaristička nagrada WGA koja se ove godine dodjeljuje nakon oskarovske ceremonije, a kašnjenje je uzrokovano dugotrajnim štrajkom holivudskih scenarista prošle godine. Ako ste uopće sumnjali, “Oppenheimer” je nominiran u kategoriji najboljeg adaptiranog scenarija.

Osim Nolanovog filma, sinoć je nagrađen i “Spider-Man: Across the Spider-Verse” za produkciju animiranoga filma, što ga ponovno vraća u ulogu favorita nakon što je BAFTA-u u toj kategoriji odnio i Zlatnim globusom nagrađeni “The Boy and the Heron”. U televizijskim kategorijama ove godine sve nagrade odnose tri iste serije, “Succession” (drama), “The Bear” (humoristična) i “Beef” (miniserija), pa tako ni sinoć nije bilo iznenađenja. U kategoriji dokumentarca slavio je “American Symphony” koji je neočekivano ostao bez nominacije za Oscar.

Svi smjerokazi prije dodjele Oscara sada su odradili svoj posao i ostaje nam samo da pričekamo još dva tjedna do same ceremonije u kojoj je svaki scenarij osim krunidbe “Oppenheimera” više praktički čista znanstvena fantastika. Dobitnik glavne nagrade PGA postao je dobitnikom Oscara za najbolji film u 15 od posljednjih 20 godina te 24 od 33 godine od prve ceremonije 1990. godine.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X