Pipsi poklanjaju kompilaciju ‘Sve što vole mladi’

Povodom velikog zagrebačkog koncerta u Domu sportova 6. prosinca Pips Chips & Videoclips poklanjaju kompilaciju pjesama iz kompletne karijere.

  •  
  •  
Pips Chips & Videoclips 'Sve što vole mladi'

Kompilacija “Sve što vole mladi” moći će se potpuno besplatno skinuti sa sitea www.radio101.hr od ponedjeljka, 10. studenoga do srijede, 31. prosinca 2014. godine.

Od debi singla “Dinamo ja volim” iz 1992. do aktualnog, domaćeg rock albuma godine, “Walt”, prošlo je 22 ljeta u kojima su Pipsi hrvatsku, a i regionalnu glazbenu povijest obogatili sa sedam studijskih albuma od kojih je svaki na svoj način pokrenuo, uzbudio ili izbezumio generacije.

Uoči najvećeg i, usudili bi se reći, najvažnijeg koncerta njihove karijere sam bend i zagrebački Radio 101 donose presjek tih sedam ploča. Presjek koji definitivno nije potpuni “best of” ili kompletan izbor singlova, jer bi takva kompilacija trebala biti puno duža, nego selekcija koja pokazuje impresivnu snagu grupe koju smatramo najboljim zagrebačkim rock bendom ikad.

Na kompilaciji “Sve što vole mladi” nalazi se ukupno 17 pjesama. Album “Shimpoo Pimpoo” predstavljaju “Dinamo ja volim” i “Gume na kotačima”. S nasljednika, “Dernjave” iz 1995. skinute su “Ljubav”, “Malena” i “Poštar lakog sna”. Klasik “Fred Astaire” podjelio je velike hitove “Plači”, “Na putu prema dolje” i “Ljeto ‘85”. Sa fenomenalnog “Boga”, posljednjeg albuma u prošlom desetljeću na kompilaciji su mjesto našli “Dan, mrak”, “Rosita Pedringo” i “Narko”. Prva suradnja Dave Fridmanna i Pipsa na albumu “Drveće i rijeke” donijela je neke kultne pjesme od kojih su “2×2” i “Mrgud, gorostas i tat” odabrane za “Sve što vole mladi”. “Teroristi plaču” i “Zdenka i vanzemaljci” stoje ispred “Pjesama za gladijatore”, a prekrasna “Htio bi da me voliš” i aktualni singl “Dementor” ispred “Walta” i zaokružuju tracklistu.

S kompilacije su namjerno izostale neke velike pjesme poput “Mars napada”, “Porculan”, “Nogomet”, “Kako funkcioniraju stvari”, “”Bog”, “Bolje”, “Bi li ili ne bi”, “Svaku noć sam pijan”, “Mala fufica” ili “Supermama” koje bi svoje mjesto, pak, mogle naći u Domu sportova 6. prosinca. Sigurno je da će tu večer Pipsi jako dobro i detaljno isplanirati, ali od čega će je točno satkati saznat će se kad te subote Dudo i dečki izađu na pozornicu.
Do tada će kao zagrijavanje poslužiti “Sve što vole mladi”.

Pips Chips & Videoclips “Sve što vole mladi”- popis pjesama:

1. Dinamo ja volim
2. 2×2
3. Rosita Pedringo
4. Teroristi plaču
5. Na putu prema dole
6. Malena
7. Htio bi da me voliš
8. Dan, mrak
9. Gume na kotačima
10. Dementor
11. Ljeto ‘85
12. Ljubav
13. Mrgud, gorostas I tat
14. Narko
15. Plači
16. Zdenka i vanzemaljci
17. Poštar lakog sna

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

  •  
  •  

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X