Pjesma ‘Daj mi sve’ grupe Dram dobila Nagradu Milana Mladenovića 2020

Zaklada Milana Mladenovića, sinoć je na dan kad je rođen frontmen EKV-a (21. rujan) u Beogradu saopćila pjesmu pobjednika za 2020. godinu.

Grupa Dram ispred Doma omladine u Beogradu nakon što im je uručena Nagrada Milana Mladenovića 2020 (Izvor: Zaklada Milana Mladenovića / Facebook)

Žiri u sastavu Mirela Priselac Remi, Darko Rundek i Srđan Gojković Gile još je ranije odlučio da ove godine umjesto planiranih 12 čak 14 pjesama uđe u finalnu fazu izbora za najbolju pjesmu sa teritorije bivše Jugoslavije u proteklih godinu dana.

Sinoć je na svečanosti u Beogradu koju je vodila Duca Marković, legendarna voditeljica “Hita meseca”, ujedno vodila i razgovor s Remi i Giletom, dok se Rundek javio s otoka Raba video vezom. Iz njegovih riječi dalo se naslutiti da će pobjednik ove godine biti iznenađenje, jer je izjavio kako je bilo puno pjesama pesimističnog i tužnog ozračja, a on je želio nešto da ga podigne…

Nagradu članovima grupe Dram predali su prošlogodišnji pobjednici, članovi grupe Artan Lili.

Podsjećamo da je na natječaj Zaklade prijavljeno 319 pjesama. 243 prijave su ispunile uvjete natječaja i zatim su poslane članovima žirija na preslušavanje. Gile, Rundek i Remi su od podataka o svakoj pjesmi dobili samo naslov i tekst pjesme, ne i ime autora/benda. Pjesme koje nisu prihvaćene su bile ili na engleskom ili instrumentali ili su bile objavljene prije 30. lipnja 2019. godine.

Kako je protekla cijela dodjela Nagrade Milana Mladenovića možete pogledati ovdje.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X