Plesač Sporog Stepa objavio album ‘Sunčana strana Mjeseca 1’

Bend Plesač Sporog Stepa predvođen Maxom Juričićem, predstavlja novi album ‘Sunčana strana Mjeseca 1’ danas na međunarodni Dan žena.

Plesač Sporog Stepa ‘Sunčana strana Mjeseca 1’

“Krenuo sam snimati kada je u studio stigla dugo očekivana bas-marimba koju je uz bas na albumu svirao Gustav Barišin, koautor pjesme “Ko da nema sutra”. Na snimljeni vokal, marimbu i žičane instrumente iz mog arsenala, Vlade Matulić dodao je zvuk Ljetnog kina klarinetom i pratećim vokalima, Andrea Pedron i Janko Novoselić na xilu i udaraljkama zasolili su ritam, a na kraju cijelog procesa, Ante Prgin Surka zapečatio je groove bubnjem i beatboxom”, objašnjava Max Juričić.

“Mladen Max Juričić, lider Ljetnog kina, benda u kojem kao da uvijek sja neko karipsko sunce, kolega nikad prežaljenog Vlade Divljana s kojim je dijelio viziju glazbe kao boljeg mjesta, čovjek koji je na sceni dugo bio prisutan s bendom Le Cinema izniklom iz novovalnog Filma u kojem je ostavio neizbrisiv trag, pokretač otočkog vala zajedno sa Žanom Jakopačem i bendom Šo!Mazgoon, kasnije i s Gegom i Picigin bendom, također član supergrupe Vještice, te ujedno zagrebački glazbenik koji se na svoje putovanje otisnuo s prvom postavom Azre ovog puta kao da sažima svoje bogato životno i profesionalno iskustvo na novom autorskom projektu Plesač Sporog Stepa.” Zoran Stajčić (Ravno Do Dna)

Max nadalje objašnjava: “U pomoć sam pozvao i koga drugog nego djecu – Rok Juričić odpjevao je “Ko da nema sutra” i “Okolo naokolo” u pjesmi koja je o njemu, a Katarina Juričić autor je covera albuma i prateći vokal u “Zauvijek mlada”, pjesmi za nju. Bude li pohvala ili pritužbi na zvuk, producenti su – Surka & Max.”

Maxu pri stvaranju pjesama inspiracija dolazi iz narazličitijih izvora, a ispričao je i zanimljivu anegdotu o inicijalnoj ideji koja je nadahnula i ostatak albuma: “Pjesme su doplutale jednog ljeta kada sam plutajući u moru ravnao ukliještena leđa. “Gledam kako plove – oko Rta dobre nade – godine” prvi je stih koji se zavrtio i zapravo bio dijagnoza. Lagano pomalo na to se misteriozno nadovezalo dvadestak šarenih pjesama. Polovica ih je na ovom albumu, a želja mi je da se u dogledno vrijeme sve pjesme okupe na duplom vinylu “Sunčana strana Mjeseca 1 & 2″.”

Otkvačeni cover art i nadolazeći video spot za prateći singl “Pusti me da plešem drukčije” kreirala je mlada umjetnica Klara Rusan Klarxy.

Album “Sunčana strana Mjeseca 1” dostupan je na streaming servisima, te svim boljim glazbenim trgovinama i online na www.cedeterija.com.

Plesač Sporog Stepa ‘Sunčana strana Mjeseca 1’ – zaplesati drukčije

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X