Povratak Josipe Lisac na broj jedan Top-liste prodaje albuma

Debi album Josipe Lisac ‘Dnevnik jedne ljubavi’ (remaster) (Croatia Records) vratio se na broj jedan Top-liste prodaje domaćih izdanja. Radi se o albumu koji je svoje originalno izdanje imao prije točno pola stoljeća odnosno tijekom veljače 1973. godine.

Josipa Lisac “Dnevnik jedne ljubavi”

Josipa Lisac postala je prva izvođačica od Lu Jakelić s najmanje dva tjedna na vrhu liste najprodavanijih domaćih diskografskih naslova. U izvještajima od 7. i 14. prosinca 2022., naime, Lu Jakelić je boravila na broju jedan s drugim studijskim izdanjem Šesto čulo (Croatia Records).

Međutim, ploča “Dnevnik jedne ljubavi” prvo je remasterirano izdanje jednog ženskog izvođača na vodećoj poziciji liste.Povodom okrugle godišnjice izlaska albuma “Dnevnik jedne ljubavi”, Josipa Lisac održala je koncert u Velikoj dvorani koncertnog zdanja Vatroslava Lisinskog, gdje je pred rasprodanim auditorijem održala rekapitulaciju svog diskografskog opusa.

Remaster ploče “Treći svijet” (Croatia Records) grupe Haustor nalazi se na drugom mjestu, dok je trećom pozicijom na listi debitirao naslov “Nešto veće od nas” (Aquarius Records), nastao kao suradnja sastava Mangroove i Jazz orkestra HRT-a. Album grupe Pravila igre “Usne od šećera” (Croatia Records/Gema Produkcija) popeo se na broj četiri, a Top 5 zaključuje Josipa Lisac s izdanjem “Tu u mojoj duši stanuješ… From Croatia Records Studio” (Croatia Records).

Gorillaz “Cracker Island”

Novi album animirano-virtualnog sastava Gorillaz “Cracker Island” (Parlophone/Dancing Bear) predvodi ovotjednu Top-listu prodaje stranih izdanja. Time je projekt iza kojeg stoje frontmen grupe Blur Damon Albarn i ilustrator Jamie Helwett ostvario svoj najbolji prodajni rezultat u Hrvatskoj u gotovo pet godina, dok je ploča “Cracker Island” treći album koji je u tjednu izlaska došao na vodeću poziciju liste najprodavanijih stranih izdanja u 2023. godini.

P!nk je s novim diskografskim naslovom “Trustfall” (Sony Music/Menart) debitirala na drugoj poziciji Top-liste prodaje stranih izdanja, a veteran Bruce Springsteen s albumom “Only the Strong Survive (covers vol. 1)” (Sony Music/Menart) skočio je na treće mjesto. Boy band Stray Kids s EP-jem “Maxident (case version)” (JYP Entertainment) nalazi se na četvrtom mjestu, dok Top 5 najprodavanijih stranih naslova zatvara bend The Rolling Stones sa zapisom koncerta “Grrr Live!” (Universal Music Group/Universal Music Hrvatska).

Tjedna top-lista prodaje Hrvatske diskografske udruge nastaje na osnovu kompiliranja podataka sa 164 prodajna mjesta iz Hrvatske i internetskih trgovina diskografskih kuća. Ovotjedna lista donosi plasman najprodavanijih albuma na osnovi rezultata u tjednu od 20. veljače do 26. veljače 2023. godine.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X