Poezika – festival regionalne autorske glazbe

Festival regionalne autorske muzike Poezika održava se 6. i 7. lipnja, u Kulturnom centru Novog Sada. U dva dana raznovrsnog autorskog programa, na festivalu će nastupiti bendovi i kantautori iz regije.

Poezika

U petak, 6. lipnja nastupit će borski bend Goribor, po mišljenju regionalne kritike, jedan od najznačajnijih i najintrigantnijih trip-hop, rok-bluz sastava u regiji.

Također, beogradski amerikana sastav Stray Dogg, koji je stekao brojne ljubitelje u Srbiji, a sve ih više nalazi u regiji i europskim zemljama. Njihovi su singlovi prošli vrlo zapaženo na gotovo svim relevantnim top-listama u Srbiji.

U subotu, 7. lipnja, nastupit će hrvatski kantautor i izvođač Nevjerni Tomo, muzički interpretator probrane južnoslavenske poezije, gitarista i vokal u sastavu Olovni Ples, koji kritika karakterizira kao jedan od najboljih blues rock sastava današnje scene.

Potom, samosvojni sarajevski mag sevdaha, Damir Imamović, koji je jedan od najboljih predstavnika novog sevdaha na prostoru nekadašnje Jugoslavije.

Na festivalu će kao specijalni gosti nastupiti Zagrepčanka Sara Renar, jedna od najperspektivnijih mladih autorki tamošnje scene, nominirana za nagradu Porin, kao i mladi beogradski sastav Marigold.

Pored koncertnih aktivnosti, na festivalu će biti prikazan dokumentarni film ,,Pravi čovjek za kapitalizam”, slovenskog autora Dušana Moraveca, o Damiru Avdiću, kontroverznom tuzlanskom kantautoru. Film je pobjednik ovogodišnjeg Dorf festivala u Hrvatskoj, a ovo je njegova premijera u Srbiji.

U sklopu festivala bit će održana i edukativno-kreativna radionica SevdahLab, Damira Imamovića. Rječ je o interaktivnoj laboratoriji sevdaha u kojoj se u neposrednom razgovoru s publikom, izlaže povijest i estetika ove tradicionalne umjetnosti i preispituju pojedina društvena mišljenja u vezi s bosanskim sevdalinkama.

Svi festivalski programi su besplatni, a organizatori apelira na posjetioce da ostave dobrovoljne novčane priloge, kao pomoć nastradalima od poplava, u specijalne kutije koje će za tu priliku postaviti Crveni križ Srbije.

Festival se realizira uz podršku: Grada Novog Sada, Ministarstva kulture Republike Srbije, Kulturnog centra Novog Sada i Kreativnog centra Vigvam.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X