Pokrenuta peticija da se podigne spomenik Del Boyju iz ‘Mućki’

Zgrada koja se pojavljivala u kultnim ‘Mućkama’ uskoro će biti srušena, pa je pokrenuta peticija da se na tom mjestu podigne spomenik voljenom liku iz te serije.

  • 2.4K
    Shares
Prijedlog spomenika Del Boyju

Zgrada Harlech Tower u Actonu (Zapadni London) predstavljala je Nelson Mandela House, dom Trotterovih u voljenoj seriji “Only Fools and Horses”, kod nas prevedenoj kao “Mućke”. No početkom godine objavljeno je kako će ovaj blok biti srušen u sklopu regeneracije područja u kojem će se sagraditi 3,500 domova.

Televizijski program Gold pokrenuo je kampanju u kojoj od lokalnih vlasti trai da se na toj lokaciji podigne spomenik Del Boyju kojeg je u seriji igrao Sir David Jason, zlatni kip njegovog legendarnog kamioneta ili spomen-ploča u sjećanje na Nelson Mandela House. Kako bi bila uzeta u obzir, peticija mora skupiti 1,500 potpisa, a podržava je i John Challis koji je igrao Boycieja u “Mućkama”.

Prijedlog zlatnog kipa Del Boyjevog kamioneta

Voljena serija prvi put je prikazana 1981., a regularno je prikazivana sedam sezona. Nakon toga sporadično su se pojavljivali božićni specijali, a posljednji je emitiran 2003.

  • 2.4K
    Shares

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh