Pokrenuta prva ‘Zlatna šikara’ – Nagrada za najuspješnije šikaniranje građana

Nagrada za najuspješnije šikaniranje građana pokrenula je istarska Inicijative ZA Lungomare. U planu je i svečana dodjela u DC Rojcu u Puli.

Zlatna šikara

Povodom obilježavanja prve godišnjice jedinog do sad održanog pulskog i istarskog referenduma, Inicijative ZA Lungomare poziva sve zainteresirane da se uključe u glasanje za odabir kandidata za nagradu Zlatna šikara.

Ova prestižna nagrada dodijelit će se najzaslužnijim kandidatima koji su u protekloj 2022. godini najviše doprinijeli ne-demokratskom razvoju društva i/ili šikaniranju građana u Puli.

Zlatna šikara ima tri kategorije. Za dvije – političku i medijsku – glasanje je javno, dok će počasnog laureata izabrati članovi Inicijative ZA Lungomare.

Uključiti se možete putem obrasca na ovoj poveznici.

Tijekom glasanja, na Facebook i Instagram stranici Inicijative ZA Lungomare iste će vas svakog dana podsjećati na “najbolje” izjave kandidata koji su Puljane toliko usrećili tijekom pripreme i provedbe referenduma.

KAKO GLASATI?

Upišite svog favorita u kategorijama Politički i Medijski laureat za kojeg smatrate da je u 2022. najviše doprinio šikaniranju građana i/ili cvjetanju demokratskih procesa u Puli.

DO KADA TRAJE GLASANJE?

Glasačke „kutije“ bit će zatvorene u srijedu, 11. listopada, 2023. godine u 24:00 sata.

KADA SE OBJAVLJUJU POBJEDNICI?

Pobjednici će biti javno i svečano obznanjeni u subotu, 14. listopada, 2023. godine u 19:00 sati u Dnevnom boravku DC-a Rojc, gdje će biti upriličena dodjela Zlatne šikare. Nagrada Tramontana bit će uručena Političkom laureatu, Maestral Medijskom, a Jugo Počasnom.

Ovaj jedinstveni događaj u regiji (a možda i šire) bit će popraćen izložbom posvećenom našem prvom lokalnom referendumu. Tako ćete moći zaviriti u dosad neobjavljenu dokumentaciju koja zorno pokazuje sve zakonski i poduzetnički kreativne poteze putem kojim su vrijedne gradske nekretnine završile u privatnim rukama.

“Uz nju, izloženi će biti i razni arhivski materijali koje pažljivo čuvamo za buduće naraštaje. Osim toga, uz pomoć intimnih dokumenata kao što su zapisnici s radnih sastanaka, moći ćete dobiti uvid u participativne i demokratske procese putem kojih je naša zajednica uspješno mobilizirana. Kao i svaki naš dosadašnji javni događaj, i ovaj će uključivati aktivno druženje uz glazbu, piće i zakusku po principu; koliko doprinesemo, toliko ćemo i imati.”, poručuju organizatori.

Pridruži se neobuzdanom veselju i glasaj i ti za svojeg favorita u prvoj legendarnoj dodjeli Zlatne šikare!

3, 2, 1…. Glasaj ovdje!

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X