Politički korektan ‘Family Guy’: Više nećemo izvoditi šale o LGBTQ zajednici

Počinje nova epoha popularnog animiranog serijala poznatog i prihvaćenog po politički nekorektnom humoru.

Family Guy (izvor: Instagram)

Kreatori “Family Guya” odlučili su, kako navode, ‘fazirati’ sve buduće šale o LGBTQ zajednici te se one više neće pojavljivati u narednim epizodama popularne animirane serije. Nešto je takvog implicirano i u epizodi koja se emitirala ovaj tjedan, a u kojoj Peter Griffin postaje tajnik američkog predsjednika Donalda Trumpa te s njim, naposljetku, ulazi i u šakački obračun. Griffin, između ostaloga, u jednom trenutku kaže i da se više neće šaliti na račun pripadnika LGBTQ zajednice.

Njegove su riječi, u intervjuu za TV Line, potvrdili i izvršni producenti animiranog serijala, Alec Sulkin i Rich Appel. “Ako pogledate epizode iz 2005. ili 2006. i usporedite ih sa epizodama iz 2018. ili 2019., jasno je da ćete uočiti bitne razlike. Sada razumijemo da neke stvari koje smo tada mogli komotno izjaviti, napisati ili se s njima šaliti nisu prihvatljive”, izjavio je Sulkin.

Appel je dodao: “Mi smo se promijenili, društvena klima i kultura je drugačija i naši su pogledi drugačiji. Oni su odraz naše realnosti tako da mislimo da serijal mora evoluirati i razvijati se na drugačije načine.”

 

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X