Politički korektan ‘Family Guy’: Više nećemo izvoditi šale o LGBTQ zajednici

Počinje nova epoha popularnog animiranog serijala poznatog i prihvaćenog po politički nekorektnom humoru.

  • 10
    Shares
Family Guy (izvor: Instagram)

Kreatori “Family Guya” odlučili su, kako navode, ‘fazirati’ sve buduće šale o LGBTQ zajednici te se one više neće pojavljivati u narednim epizodama popularne animirane serije. Nešto je takvog implicirano i u epizodi koja se emitirala ovaj tjedan, a u kojoj Peter Griffin postaje tajnik američkog predsjednika Donalda Trumpa te s njim, naposljetku, ulazi i u šakački obračun. Griffin, između ostaloga, u jednom trenutku kaže i da se više neće šaliti na račun pripadnika LGBTQ zajednice.

Njegove su riječi, u intervjuu za TV Line, potvrdili i izvršni producenti animiranog serijala, Alec Sulkin i Rich Appel. “Ako pogledate epizode iz 2005. ili 2006. i usporedite ih sa epizodama iz 2018. ili 2019., jasno je da ćete uočiti bitne razlike. Sada razumijemo da neke stvari koje smo tada mogli komotno izjaviti, napisati ili se s njima šaliti nisu prihvatljive”, izjavio je Sulkin.

Appel je dodao: “Mi smo se promijenili, društvena klima i kultura je drugačija i naši su pogledi drugačiji. Oni su odraz naše realnosti tako da mislimo da serijal mora evoluirati i razvijati se na drugačije načine.”

 

  • 10
    Shares

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X