Portal Lupiga pokrenuo crowfunding kampanju ‘Ima nas’

Pritisnuti nepovoljnim prilikama, novinari portala Lupiga.com pokrenuli su crowdfunding kampanju za opstanak medija.

Lupiga, crowdfunding kampanja ‘Ima nas’

“Nakon više od 16 godina postojanja, došlo je vrijeme kad moramo zamoliti za pomoć Vas, naše čitatelje, čitateljice, naše suputnike i suputnice. Do trenutka kada će Ministarstvo kulture raspisati natječaj za sredstva iz EU fondova, Lupiga ostaje bez novca za pogon. Vratili smo se u razdoblje 2001.-2013., kada nam je jedino gorivo bilo entuzijazam”, javlja redakcija Lupiga.com povodom crowdfunding kampanje koja je upravo pokrenuta danas.

“Ovo je naša profesija i spremni smo je braniti. Mi smo novinari i novinarke s margine, “crne ovce” koje odbijaju blejati u slavu službenih idola. Idola rata, idola politike, idola službene istine… U više od 16 godina rada nismo izgubili niti jedan sudski spor, nismo primili novac sumnjivog porijekla, nismo huškali na slabije, niti zabacivali udice lažnih vijesti i glupih, “klikabilnih naslova”. Zato se sad obraćamo vama. Sad nam trebate. Ovo je ključna utakmica lige za opstanak. Pokrenuli smo crowdfunding kampanju. Pomozite nam skupiti 19.999 dolara. Zacrtani cilj nam se danas čini višim od Mount Everesta, ali već dugo igramo protiv svih izgleda pa nam ova vrsta utakmice nije strana. Taj iznos – to je polovica sredstava potrebnih za godišnje funkcioniranje redakcije. Odlučili smo pokušati ovako: pola vi, pola mi. Odlučili smo se osloniti na svoje čitatelje i čitateljice, simpatizere i simpatizerke”, objašnjavaju iz Lupige.

Kampanja za Lupigu na Indiegogo

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Tags:

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X