Portugalski književnik Afonso Cruz dolazi na Europeu

S autorom Afonsom Cruzom razgovarat će se, između ostalog, o odnosu pamćenja i identiteta, o emocionalnom i običnom pamćenju na temu “Ono smo što pamtimo”.

  • 8
    Shares
Afonso Cruz

Eueopea, književna manifestacija koja sada već šestu godinu zaredom oživljava kulturnu i književnu scenu Zagreba u susretima i druženjima s ponajboljim europskim piscima današnjice ove godine promijeniti će mjesto radnje te će se s autorima razgovarati u ugodnoj atmosferi književnog kluba Booksa na svima poznatim geografskim koordinatama – Zagreb, Martićeva 14d.

Jesensku shemu otvorit će gostovanje Afonsa Cruza kojeg kritičari nazivaju jednim od najkreativnijih glasova suvremene portugalske književnosti. Povod autorovu ponovnom dolasku u Zagreb predstavljanje je njegova novog romana “Cvijeće” objavljenog prošli mjesec u izdanju Naklade Ljevak i dobitnika prestižne portugalske književne nagrade Fernando Namora.

S autorom Afonsom Cruzom razgovarat će se, između ostalog, o odnosu pamćenja i identiteta, o emocionalnom i običnom pamćenju na temu “Ono smo što pamtimo”.

Naime, tema romana “Cvijeće” naše je pamćenje i pitanje kako nas ono određuje. Osim dirljive priče o ljubavi i svojevrsne “psihologije pamćenja”, ovaj roman je i snažna društvena kritika suvremenih političkih sustava u kojima je gramzivost političara i ekonomskih moćnika važnija od onoga što nas čini ljudima – malih stvari koje ostaju u našem sjećanju. Riječ je o izvrsnom romanu jednoga od najvažnijih suvremenih portugalskih autora čija su djela prevedena na dvadesetak svjetskih jezika.

Razgovor će se održati u subotu 13. listopada u 19 sati, a moderirati će ga književnica Ivana Bodrožić. Uz autora, roman će predstaviti i prevoditelj Dean Trdak.

  • 8
    Shares

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X