Portugalski književnik Afonso Cruz dolazi na Europeu

S autorom Afonsom Cruzom razgovarat će se, između ostalog, o odnosu pamćenja i identiteta, o emocionalnom i običnom pamćenju na temu “Ono smo što pamtimo”.

Afonso Cruz

Eueopea, književna manifestacija koja sada već šestu godinu zaredom oživljava kulturnu i književnu scenu Zagreba u susretima i druženjima s ponajboljim europskim piscima današnjice ove godine promijeniti će mjesto radnje te će se s autorima razgovarati u ugodnoj atmosferi književnog kluba Booksa na svima poznatim geografskim koordinatama – Zagreb, Martićeva 14d.

Jesensku shemu otvorit će gostovanje Afonsa Cruza kojeg kritičari nazivaju jednim od najkreativnijih glasova suvremene portugalske književnosti. Povod autorovu ponovnom dolasku u Zagreb predstavljanje je njegova novog romana “Cvijeće” objavljenog prošli mjesec u izdanju Naklade Ljevak i dobitnika prestižne portugalske književne nagrade Fernando Namora.

S autorom Afonsom Cruzom razgovarat će se, između ostalog, o odnosu pamćenja i identiteta, o emocionalnom i običnom pamćenju na temu “Ono smo što pamtimo”.

Naime, tema romana “Cvijeće” naše je pamćenje i pitanje kako nas ono određuje. Osim dirljive priče o ljubavi i svojevrsne “psihologije pamćenja”, ovaj roman je i snažna društvena kritika suvremenih političkih sustava u kojima je gramzivost političara i ekonomskih moćnika važnija od onoga što nas čini ljudima – malih stvari koje ostaju u našem sjećanju. Riječ je o izvrsnom romanu jednoga od najvažnijih suvremenih portugalskih autora čija su djela prevedena na dvadesetak svjetskih jezika.

Razgovor će se održati u subotu 13. listopada u 19 sati, a moderirati će ga književnica Ivana Bodrožić. Uz autora, roman će predstaviti i prevoditelj Dean Trdak.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X