Poruka stripoljupcima: Ako ste planirali kupiti neki Fibrin strip, učinite to sada!

Vjerojatno ste dosad već čuli za propast najvećeg knjižarskog lanca u Hrvatskoj, tvrtke Algoritam MK, koja je početkom svibnja zatvorila sve svoje knjižare u Hrvatskoj. Medijima kruže razne brojke o iznosu koji Algoritam duguje hrvatskim nakladnicima koji su se sada odjednom našli u velikim problemima, a među žrtvama se nažalost nalazi i Fibra, budući da je Algoritam oštetio tu strip kuću za ukupno 500.000 kuna.

Fibra
Fibra

“Fibra je mala izdavačka kuća i toliko velik i iznenadan gubitak nas je doveo u nezavidan položaj, budući da smo mi navikli svoje obaveze prema vlastitim partnerima i suradnicima ispunjavati uredno i na vrijeme. Scenarija za izlaz iz problema ima nekoliko”, poručuju iz Fibre i nastavljaju: “Kvalitet izdanja je nešto na čemu ni u kom slučaju ne želimo i nećemo štedjeti, tako da to odmah otpada. Dizanje cijena bilo bi kontraproduktivno, dok, s druge strane, pokušaj naplate potraživanja od ostalih naših dužnika je praktički unaprijed osuđen na propast, nažalost. Na kraju se sve svodi na sljedeći izbor: možemo pokušati sanirati štetu tako da nekako povećamo prodaju naših izdanja putem vlastitih prodajnih kanala (festivali, sajmovi, web shop) ili možemo usporiti s našom godišnjom produkcijom i tako smanjiti troškove. Odlučili smo pokušati s prvom opcijom, u nadi da ipak nećemo biti prisiljeni smanjivati broj izdanja i u to ime ćemo od 1.6. do 1.8. ove godine na našem web shopu imati prigodnu akciju gdje će svi naši dostupni naslovi biti na popustu od najmanje 20%.”

Dakle, ako ste možda planirali kupiti neki Fibrin strip, najbolje vrijeme za to bilo bi baš sada.

 

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Tags:

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X