Posljednja pjesma The Beatlesa ‘Now and Then’ u video spotu redatelja Petera Jacksona

‘Now and Then’, posljednja pjesma koju su snimila sva četiri člana The Beatlesa, službeno je plasirana u svom finalnom obliku i u pratnji glazbenog spota redatelja Petera Jacksona.

The Beatles ‘Now And Then’

Posljednja pjesma The Beatlesa inicijalno je bila demo snimka Johna Lennona, snimljena 1979. godinu, a koju je Yoko Ono tijekom devedesetih otkrila preostalim članovima. U to su vrijeme Paul McCartney, Ringo Starr i George Harrison pokušali dovršiti pjesmu uz produkcijsku pomoć Jeffa Lynnea, ali su naposljetku odustali od projekta zbog glasnog zujanja na Lennonovoj izvornoj snimci. Iako je pjesma imala posebno sentimentalno značenje za McCartneyja, dijelom zato što su posljednje riječi koje mu je Lennon uputio „Sjeti me se s vremena na vrijeme, stari prijatelju”, njezin izlazak bio je odgođen do daljnjega.

Kada je slavni redatelj Peter Jackson započeo raditi na dokumentarcu iz 2021. godine, „The Beatles: Get Back”, njegov tim upotrijebio je AI tehnologiju uz čiju je pomoć uspio izolirati određene kanale unutar miksa, što je otvorilo mogućnost uklanjanja zujanja s Lennonove tadašnje demo snimke. McCartney i Starr vratili su se u studio i završili pjesmu četiri desetljeća nakon njenog nastanka, kombinirajući demo snimku s modernim snimkama, materijalom nastalim na sesijama u devedesetima i sampleovima iz proslavljenih pjesama Beatlesa, „Here, There and Everywhere”, „Eleanor Rigby ” i „Because”.

„Now and Then” dostupna je na svim glazbenim servisima, a bit će dostupna i u fizičkim formatima kao dvostruka A strana s prvim singlom Beatlesa, „Love Me Do” iz 1962. godine. Prednarudžbe za vinile, u raznim bojama posebnog izdanja, kao i na kazete dostupne su ovdje.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X