Tom Morello sam predstavljao Rage Against the Machine na primanju u Kuću slavnih

Grupu iz Los Angelesa na ceremoniji u New Yorku predstavio je Ice-T, ali članovi benda Zack de la Rocha, Tim Commerford i Brad Wilk nisu bili prisutni.

Tom Morello (Foto: Roberto Pavić)

U svom uvodnom govoru, Ice-T je rekao: “Ne možete me impresionirati normalnim stvarima. Morate me impresionirati stvarima kao što je tužba prema američkom State Departmentu zbog korištenje glazbe benda u svrhu mučenja u zaljevu Guantanamo. Tko to radi? Rage Against the Machine to radi.”

Tom Morello je na pozornicu izašao sam i nastavio s politički motiviranim govorom nakon Ice-T-ija, nakon što je snimljen iza pozornice kako u ruci drži papir na kojoj je pisalo “Prekid vatre”, što je bio njegov komentar na trenutnu ratnu tragediju u pojasu Gaze.

Morello je započeo svoj govor osvrnuvši se na trvenja unutar benda koja su nastala zbog njihovog primanja u Rock And Roll kuću slavnih. “Kao većina bendova, i mi imamo različite perspektive o mnogim stvarima, uključujući i primanje u Kuću slavnih”, rekao je.

“Moje je gledište da je večeras sjajna prilika da proslavimo glazbu i misiju benda—da proslavimo petog člana benda, a to su nevjerojatni fanovi Rage Against the Machine. Jedini razlog zašto sam ovdje i najbolji način da proslavimo ovu glazbu je da vi nastavite tu misiju i pronosite tu poruku. Lekcija koju sam naučio od RATM fanova je da glazba može promijeniti svijet. Svakodnevno se javljaju obožavatelji na koje je utjecala naša glazba i koji su zauzvrat utjecali na svijet na značajan način. Organizatori, aktivisti, javni branitelji, učitelji, predsjednici Čilea i Finske svi su proveli vrijeme u našem mosh pitu.”

Rage Against The Machine (Foto: promo)

Potom je nastavio: ““Kad se protestna glazba napravi kako treba, možete čuti novi svijet koji nastaje u pjesmama, probadajući tadašnje tlačitelje i nagovještavajući da bi život mogao biti više od onoga što nam je dano. Može li glazba promijeniti svijet? Cijeli cilj je promijeniti svijet ili, barem, izazvati pobunu protiv gomilu nevolja. Gledano kroz povijest, oni koji su promijenili svijet na progresivan, radikalan ili čak revolucionaran način nisu imali ništa više novca, moći, hrabrosti, inteligencije ili kreativnosti od bilo koga tko je tu večeras. Svijet su promijenili prosječni, svakodnevni obični ljudi kojima je dosta i voljni su se zauzeti za zemlju i planet koji su humaniji, mirniji i pravedniji, i to je ono zbog čega sam ovdje da to proslavim večeras.”

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X