Poslušajte kako Iron Maiden zvuči otpjevan na klapski način

Poslušajte ‘Fear of the Dark’.

  • 173
    Shares
Metaklapa

Ususret još jednom spektaklu koji će legendarni Iron Maiden prirediti u Hrvatskoj, oglasio se i jedan u najmanju ruku neobičan projekt. Naime, splitska Metaklapa pjeva pjesme ovog slavnog benda u verzijama prilagođenima za a capella izvedbu u stil tradicijskog klapskog pjevanja.

Klapu čine Davor i Boris Capković, Dino Demicheli, Tonko Podrug i Matej Pavlić, a prva pjesma koju su objavili je obrada “Fear of the Dark” izvorno s popularnog istoimenog albuma iz 1992. godine, a njihovu izvedbu pjesme “Wickerman” možete čuti na soundcloud stranici klape. Osim njih, klapa je navodno pripremila i svoje verzije pjesama “Brave New World”, “The Evil That Men Do” i “Wasted Years”, kao i druge, a uskoro bi trebali uslijediti i prvi nastupi uživo.

Bit će zanimljivo vidjeti kako će ljubitelji žestoke glazbe dočekati izvedbe svojih omiljenih pjesama u ovakvim tradicionalnim aranžmanima. “Nastojimo stoga pomiriti ta dva svijeta – razuzdane, ritmične, široke i moćne melodije Iron Maidena staviti u okvir, tj. kontekst klapske terce te gustog i sonornog klapskog četveroglasa”, izjavili su članovi klape za 100posto.hr.

  • 173
    Shares

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh