Poslušajte kako Iron Maiden zvuči otpjevan na klapski način

Poslušajte ‘Fear of the Dark’.

Metaklapa

Ususret još jednom spektaklu koji će legendarni Iron Maiden prirediti u Hrvatskoj, oglasio se i jedan u najmanju ruku neobičan projekt. Naime, splitska Metaklapa pjeva pjesme ovog slavnog benda u verzijama prilagođenima za a capella izvedbu u stil tradicijskog klapskog pjevanja.

Klapu čine Davor i Boris Capković, Dino Demicheli, Tonko Podrug i Matej Pavlić, a prva pjesma koju su objavili je obrada “Fear of the Dark” izvorno s popularnog istoimenog albuma iz 1992. godine, a njihovu izvedbu pjesme “Wickerman” možete čuti na soundcloud stranici klape. Osim njih, klapa je navodno pripremila i svoje verzije pjesama “Brave New World”, “The Evil That Men Do” i “Wasted Years”, kao i druge, a uskoro bi trebali uslijediti i prvi nastupi uživo.

Bit će zanimljivo vidjeti kako će ljubitelji žestoke glazbe dočekati izvedbe svojih omiljenih pjesama u ovakvim tradicionalnim aranžmanima. “Nastojimo stoga pomiriti ta dva svijeta – razuzdane, ritmične, široke i moćne melodije Iron Maidena staviti u okvir, tj. kontekst klapske terce te gustog i sonornog klapskog četveroglasa”, izjavili su članovi klape za 100posto.hr.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X