Poslušajte remasterirane albume Šarla akrobate, Električnog orgazma i Haustora, te ‘Paket aranžman’

Samo tjedan dana prije službenog izlaska u prodaju tri od četiri vinila kojim Croatia Records slavi 40 godina novog vala, ekskluzivno na streaming servisima objavljene su remasterirane verzije albuma.

  •  
  •  
Paket aranžman, Električni orgazam, Šarlo akroba i Haustor – četiri izdanja za važan jubilej

U pitanju su prvi albumi Električnog orgazma i Haustora, prvi i jedini album Šarla akrobate “Bistriji ili tuplji čovek biva kad..”, te kompilacija kojom je službeno i započeo novi val – “Paket aranžman” (Šarlo akrobata & Idoli & Električni orgazam). Albume je remasterirao s originalnih magnetofonskih vrpci Goran Martinac iz Croatia Records Studija, a već ih sada možete poslušati na svim streaming servisima u svijetu, uključujući i one najpopularnije Spotify, Apple Music, Deezer i YouTube Music.

Od prošloga petka moguće su prednarudžbe vinila, a prema prvim informacijama zainteresiranost je iznimno velika i postoji mogućnost da veći dio tiraža bude rezerviran prije datuma službene prodaje. Dovoljno to govori o značaju i popularnosti novog vala, najvažnijeg glazbenog pokreta u povijesti bivše Jugoslavije, a koji je iznjedrio veliki broj albuma i singlica, kao i izvođača koji su se kreativno izdignuli iznad kompletne glazbene scene i stvorili materijale kakve niti danas nitko nije nadmašio.

>> Poslušajte albume

Podsjećamo, Croatia Records slavi 40 godina novog vala s četiri luksuzna vinilna reizdanja koja će osim vinila u boji doći i s bogatim popratnim knjižicama s ekskluzivnim sadržajima, fotografijama, tekstovima, nikad viđenim arhivskim snimkama iz arhive Jugotona, odnosno Croatia Recordsa, te download kodom za preuzimanje mp3 verzija albuma. Likovno oblikovanje reizdanja s restauriranim originalnim omotima radio je Darko Kujundžić, a urednik svih izdanja je Nikola Knežević. CMC televizija u suradnji s Croatia Recordsom trenutno radi i na dokumentarnom filmu koji prati ova četiri albuma, ali i širu sliku novovalne scene, a koji bi trebao biti objavljen na sam dan službene prodaje 3 od 4 vinila, 22. siječnja. Podsjećamo, zbog epidemiološke situacije u Europi koja utječe i na rad tiskara, vinil Haustora bit će u prodaji 23. veljače.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

  •  
  •  

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X