Poslušajte ‘Stay Around’, novu pjesmu koja najavljuje posthumni album dosad neobjavljenih radova J. J. Calea

‘Stay Around’ drugi je singl s istoimenog posthumnog albuma koji će se sastojati od nikad otkrivenog materijala utjecajnog kantautora, a službeni izlazak albuma očekuje se u travnju.

J. J. Cale ‘Stay Around’

Album „Stay Around” već je prvotno najavljen singlom „Chasing You”, a sastavili su ga glazbeniku najbliži ljudi – njegova udovica, glazbenica Christine Lakeland Cale i dugogodišnji menadžer i prijatelj Mike Kappus. „Ove pjesme imaju snažan utjecaj na mene. Vode me na neko drugo mjesto.”, ukratko je rekla Christine. Izdanje će biti objavljeno 26. travnja ove godine.

Ovo će posthumno izdanje biti prvi put nakon dugo godina da obožavatelji legendarnog glazbenika imaju priliku poslušati njegov dosad neotkriveni materijal. Cale je ujedno napisao, producirao i miksao svaku pjesmu koja je dospjela na kompilaciju. Jedina iznimka je pjesma „My Baby Blues”, koju je Christine napisala 1977. godine, kada su se ona i J.J. upoznaili.

John Weldon Cale, poznatiji kao J.J. Cale, rođen je u SAD-u 1938. godine. Interes i talent za glazbu pokazao je u ranom djetinjstvu, te je već u tom razdoblju počeo svirati u lokalnim sastavima. Debitantski album naziva “Naturally” objavio je 1971. godine, a na njemu se našala pjesma “After Midnight”, koja predstavlja prekretnicu u njegovoj karijeri. Cale se smatra jednim od prvih predstavnika takozvanog “Tulsa zvuka”, te je bio uzor brojnim velikim glazbenicima poput Erica Claptona, koji je ujedno snimio obradu njegove pjesme “Cocaine”. Cale i Clapton surađivali su na zajedničkom albumu “Road To Escondido”, koja je osvojila nagradu Grammy.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK - 0.13 € 5.00 HRK - 0.66 € 10.00 HRK - 1.33 € 20.00 HRK - 2.65 € 50.00 HRK - 6.64 € 100.00 HRK - 13.32 € 200.00 HRK - 26.54 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X