Poziv umjetnicima za izradu rješenja nagrade Međunarodnog studentskog filmskog festivala

‘Pozivamo sve vizualne umjetnike i umjetnice iz Republike Hrvatske da se prijave na natječaj izrade idejnog i izvedbenog rješenja za nagradu STIFF festivala koji će se održati od 4. do 7. studenog 2021.’, poručuju iz direkcije Međunarodnog studentskog filmskog festivala.

Međunarodni studentski filmski festival

Međunarodni studentski filmski festival / Student International Film Festival (STIFF) prvi je hrvatski međunarodni festival koji je posvećen isključivo studentskom filmu. Ima za cilj predstavljanje najbolje od svjetske studentske filmske produkcije. Već sedam godina posvećen je promociji studentskih filmskih radova i osnaživanju filmske i video produkcije u Hrvatskoj i u regiji. Pružajući uvid u radove kolega filmaša, potiče razmjenu ideja i prekograničnu suradnju u području filma, videa i animacije.

STIFF film festival svake godine ima drugi tematski fokus, pa su tako teme proteklih godina bile strah, snovi, zvuk itd. Ove godine posebnu pažnju dajemo tijelu. Želja nam je produbiti razumijevanje odnosa tjelesnosti i pokretne slike kroz promišljanje tijela autora, tijela filma, tijela gledatelja i tijela u filmu.

Festival svake godine dodjeljuje četiri nagrade: za najbolji dokumentarni, igrani i animirani film, te nagradu publike.

Neki od ključnih pojmova za razumijevanje STIFF festivala su: mladi, kreativnost, društvena angažiranost, film, eksperiment.

Rok za slanje rješenja je 1.7.2021.

Cijeli tekst natječaja možete pronaći na linku.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK - 0.13 € 5.00 HRK - 0.66 € 10.00 HRK - 1.33 € 20.00 HRK - 2.65 € 50.00 HRK - 6.64 € 100.00 HRK - 13.32 € 200.00 HRK - 26.54 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X