Predstava Olivera Frljića zatvara konkurenciju ‘Dana satire Hadila Fadžića’

U sklopu ‘Dana satire’ kazališta Kerempuh koji su od prošle godine trajno posvećeni Fadilu Hadžiću čime je revija smjeha u Ilici 31 odala počast prošle godine preminulom osnivaču satirične scene u Zagrebu nakon drugog svjetskog rata i autoru oko 60 kazališnih komada i dvadesetak filmova.

'Pismo iz 1920' - Oliver Frljić

Dvotjedni program jednoj od izvedenih predstava donijeti će nagradu “Zlatni smjeh” o kojoj ove godine odlučuje tročlani žiri: Dora Ruždjak Podolski, Bojana Radović i Vilim Matula.

Za nagradu se natječe 8 predstava iz Hrvatske i dvije gostujuće iz susjednih Republika.

Posljednja predstava u konkurenciji “Pismo iz 1920” na repertoaru je u srijedu, 13. lipnja u 20 sati i dolazi iz Bosanskog narodnog pozorišta Zenica s preporukom internacionalnog teatarskog festivala MESS. Režiju potpisuje Oliver Frljić. Skandal koji promovira ovu njegovu predstavu je za sada još samo verbalni sukob redatelja i glumca/političara Emira Hadžihafisbegovića.

Dodjela nagrada biti će u subotu, 16. lipnja kada u Kerempuhu gostuje adaptacija brodvejskog hita iz 1975. godine “Same time, Next Year” Bernarda Sladea koja u režiji Ivice Kunčevića nosi naziv “ U isto vrijeme, na starom mjestu”.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X