Predstavljen ‘Lisinski na otvorenome’ – glazbom okružena Dvorana

Uz taktove poznate pjesme Tereze Kesovije ‘Prijatelji stari gdje ste’ jučer je otvorena je konferencija za medije na kojoj je ravnatelj Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog Dražen Siriščević najavio 24-satno uživanje u glazbi oko Lisinskog.

Dražen Siriščević predstavlja Lisinski na otvorenome (Foto: KD V. Lisinski)

“Inicijativa „Lisinski na otvorenome“ nesvakidašnje je glazbeno iskustvo koje će omogućiti posjetiteljima Lisinskog i svim prolaznicima svakodnevno i neprestano uživanje u glazbi, koje smo trenutno lišeni u našem Hramu glazbe zbog pandemije koronavirusa i posljedica izazvanih potresom”, poručuje direkcija Dvorane.

Lisinski open air

Konferencija je održana ispred glavnog ulaza u Dvoranu Lisinski, koji je ovom prilikom predstavljen i kao izlaz: kada je već nemoguće slušati glazbu u Lisinskom – Lisinski izlazi na ulice i trgove i dovodi glazbu do svih onih koji se nađu u blizini. Tako su na južnoj i zapadnoj strani pročelja Dvorane postavljeni su zvučnici iz kojih će 24 sata dnevno svirati glazba – svaki dan, iz tjedna u tjedan… Klasična glazba, popularna glazba, jazz-glazba, tradicijska glazba… teći će Vukovarskom ulicom i Trgom Stjepana Radića od danas pa do daljnjega.

„Nismo pristali na apsolutnu tišinu, odgovaramo glazbom“, rekao je ravnatelj Dražen Siriščević. „Svirat će skoro dvjesto glazbenih primjera različitih glazbenih žanrova, a na displayu ispred zgrade prikazivat će se ime izvođača i naziv skladbe koja upravo svira. U kutu displaya stoji i tzv. Kalendar tišine – kalendar koji odbrojava dane, sate i sekunde od trenutka kad je Dvorana utihnula i koji će, nadam se, vrlo brzo otići u povijest“, ustvrdio je ravnatelj.

Podsjetivši na slogan Lisinskog „Ne slušajte obećanja nego glazbu“, Siriščević je istaknuo kako je Lisinski spojio i glazbu i obećanja. „Dvorana je održala obećanje da će uskoro iz nje ponovno svirati glazba, što se ovom inicijativom upravo i ostvarilo.“

„Vidimo se u Lisinskom! Do tada uživajte u glazbi oko Lisinskog!“ poručio je za kraj ravnatelj Dvorane, koji se osobito zahvalio “gradonačelniku grada Zagreba Milanu Bandiću na hrabroj podršci te ZAMP-u koji je omogućio da se Lisinski na otvorenome ostvari bez velikih novčanih naknada.”

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X