Predstavljen Pogon Shuffle, potpuno nov način komuniciranja s publikom

Danas su na konferenciji za novinare održanoj u Pogonu Jedinstvo Miljenka Buljević i Marijana Rimanić predstavile rezultate projekta Making Space for Active Community koji je proveo Savez udruga Operacija grad s partnerima Gradom Pulom, Savezom udruga Rojca iz Pule, Gradom Zagrebom te KA_Matrixom iz Karlovca.

Pogon Shuffle
Pogon Shuffle

Cilj projekta Making Space for Active Community bio je osnažiti organizacije civilnog društva za upravljanje kulturnim centrima u Zagrebu, Karlovcu i Puli te uključivanje zajednice u njihov rad. Kroz radionice i treninge te komunikaciju s korisnicima kulturnih centara predstavnici organizacija civilnog društva iz Karlovca, Pule i Zagreba radili su na razvoju suradnje s lokalnim vlastima na upravljanju kulturnim centrima u tim gradovima te na povećanju vidljivosti kako samih centara tako i njihovih programa. U ova tri grada organizirana su 4 treninga i 7 radionica s ukupno preko 70 korisnika. Tako su tijekom provedbe projekta koji je trajao od 13.12.2013. do 13.5.2015. predstavnici 38 organizacija prošli edukaciju iz umrežavanja, održivog upravljanja infrastrukturom, komunikacije sa zajednicom i oblikovanja prostora. Rezultat projekta je bolja suradnja između lokalne zajednice i korisnika kulturnih centara u ova tri grada kao i veća uključenost građana u rad centara.

U sklopu projekta osmišljen je i realiziran Pogon Shuffle koji se kao trajna instalacija nalazi u Pogonu Jedinstvo u Zagrebu. Pogon Shuffle je analogni interaktivni objekt usmjeren uključivanju posjetitelja programa u Pogonu Jedinstva. Uz nekoliko rotacija posjetiteljima je moguće jednostavno izraziti što gledaju, slušaju ili posjećuju, što podržavaju i komentiraju, kako se organiziraju i gdje se okupljaju ili pak ostaviti komentar za unapređenje programa u Pogonu. Ovo je inovativan, zabavan i za Hrvatsku jedinstven način komunikacije s publikom i njezinog uključivanja u kreiranje programa neke kulturne ustanove.

Pogon Shuffle koncipirali su Antun Sevšek i Damir Gamulin, izradio ga je Ivan Kosec, pojmove je osmislio Nenad Vukušić, a programirao LiteMotif.

Making Space for Active Community proveli su Savez udruga Operacija grad, Savez udruga Rojca, KA-Matrix, Grad Zagreb i Grad Pula. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, Ured za udruge Vlade RH te Američka ambasada u Zagrebu. Vrijednost projekta je 75.000 eura od čega je 60.000 eura osigurala Europska unija.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X