Predstavljena nova knjiga D. Hrvoja ‘Jazz Vibrations’

Nastavak uspješne i hvaljene knjige Jazz Connections, Davora Hrvoja, doživjela je i svoj nastavak – Jazz Vibrations. Knjiga je predstavljena u petak u sklopu Avantgarde Jazz Festivala u Rovinju, u hotelu Eden.

Dražen Kokanović i Davor Hrvoj (Foto: Menart)

Autor Davor Hrvoj se tijekom promocije prisjetio  i jednog od svojih zanimljivih intervjua u kojem se spominje i zvijezda koncerta Gary Barton te je mnogobrojnoj publici pročitao ulomak iz svoje nove knjige: “Wolfgang Muthspiel: Sviranje s Burtonom je poput pohađanja visoke škole. Bio sam neizmjerno uzbuđen što me je Burton pozvao da s njim sviram. Odsvirali smo mnogo koncerata tijekom dvije godine koliko sam proveo s njim. Za mene je bilo korisno već to što sam bio u prigodi slušati ga svake večeri – slušati kako pristupa skladbama, mijenja izvedbe, koliko je dosljedan u njima. Njegov smisao za timeing na visokoj je razini. Ima snažnu i jasno određenu viziju zvuka svoje glazbe. Dobro je kad vođa satava poput njega zna što hoće. Kao prateći glazbenik moraš osjetiti kako se uklopiti u glazbeni kontekst jer nemaš na raspolaganju mnogo prostora za improvizacije. Zato brzo moraš doći do bitnog. Naučio sam kako svirati kad nemaš mnogo vremena, kako svirati solo da ti se ne dogodi da ga trebaš prekinuti, a ništa važno nisi rekao, kako na vrijeme reći najvažnije.”

Goste je uz autora knjige pozdravio i Dražen Kokanović, direktor Avantgarde Jazz Festivala. Za ugodno raspoloženje na glazbenom dijelu promocije bio je zasluzan Simun Matešić Trio, što je bila i sjajna uvertira u  odličan koncert New  Gary Barton Quarteta.

Knjigu “Jazz Vibrations” izdaje Menart, a u prodaji je od 30. lipnja.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X